Direnci Kırdı

25 Mart 2014 Salı

Sürekli olarak ‘maça stresli başladığını’ vurguladığımız F.Bahçe, bu defa Antep’te uzun zamandır ilk defa rahat bir ortam içinde buldu kendini. Antep sahasının yalnız kadınlara ve çocuklara açık olması da açılan puan farkına eklenen kaymak gibiydi. Volkan’ın yerine az oynamasına rağmen daima güven veren Mert’in kaleyi koruması ise bir dezavantaj sayılmazdı. Sarı - Lacivertli camianın pazar günü Anıtkabir’de yaptığı gövde gösterisine katılma şansını yaşadığım için tüm bu verilere eklenen moral artısını da bizzat biliyordum.
Tüm bunlara rağmen maça nispeten iyi başlayan taraf evsahibiydi. 3. dakikada bir türlü Fener kalesinden uzaklaştırılamayan topta Mustafa Durak’ın şutunu kurtaran Mert oldu. Sarı - Lacivertliler ilk ciddi sinyali 8. dakikada kornerden gelen topa Kuyt’ın attığı kafa ile verdi. Birol Hikmet bu topu Sow’dan önce davranıp çizgiden çıkardı. Bundan hemen iki dakika sonra F.Bahçe tüm performansına rağmen tartışılan santrforu Emenike’nin fizik güç gösterisiyle attığı golle öne geçti. Kuyt’ın doldurduğu topta Binya ve Stankevicius’un tüm sıkıştırmalarına rağmen inatla düşmeyen Nijeryalı, kalecinin solundan fileleri buldu. 34. dakikada Binya’nın göğsünden seken topta yine kovalamacayı kazanan Emenike bu sefer fileleri soluyla bulurken yalnız Antep’in değil, sanki ligin direncini kırmış oluyordu.
2. yarının başında F.Bahçe’de adelesi çeken Emre yerini Salih’e bıraktı. 54. dakikada Emenike’nin Caner’in kornerine attığı kafa direğin dibinden auta çıktı ve hat trick kaçmış oldu. Farkı üçe taşıyan isim 85 gün sonra gol orucunu bozan Sow oldu. Şenol Can’ın hatasıyla ceza yayında topla buluşan Senegalli nefis bir hareketle Stankevicius’tan sıyrılıp harika bir sağ plaseyle yan ağları gördü. Sürprizsiz bir rahatlıkta ve centilmence geçen karşılaşmayı farklı kazanan F.Bahçe’nin kalecisi dışında en iyileri Caner, Kuyt ve gücüne hız katmayı başaran Emenike’ydi. Orta sahayı maçın başından sonuna kadar eksiksiz kontrol eden Sarı - Lacivertliler, aynı zamanda yardımlaşmaları ve oyun disiplinlerinde de tam puan alarak düzlüğe çıkmayı başardılar. Yanal’ın ekibi böylece Arena’ya çıkan yolu son derece kolaylaştırarak tüm diğer rakiplerini ikincilik yarışına itmiş oldu.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Erken seçim mi dediniz? 18 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları