‘Teröristan!’

23 Ağustos 2016 Salı

Gün geçmiyor ki Türkiye’de bir terör olayı yaşanmasın, şehitler verilmesin, gaziler olmasın! Bu gidişle AKP iktidarı, Türkiye’nin adını da “Teröristan” olarak değiştirebilir!
AKP, Sultan ile “beraber yürürken” yarattığı “paralel devletin” has adamı, “Müslüman” tarikatçı Fethullah Gülen (FETÖ), 15 Temmuz’da “askeri darbe” ile ordudaki adamlarına TBMM binasını bombalatmakla kalmadı, “Müslüman”, masum 240 kişiyi öldürdü, 1.535’ini de yaraladı.
“Kürdistan İşçi Partisi – Partiya Karkerên Kurdistanê (PKK), terör örgütü, Diyarbakır, Şırnak, Van ve son olarak da Elazığ’da bombayla 3 kişiyi öldürdü, 217 kişiyi yaraladı. PKK’nin Kürt teröristleri, “Müslüman” mı, “gâvur” mu? Öldürdükleri kimler? “Müslüman Kürtler” ve “Müslüman Türkler” değil mi?
“Müslüman” bir çocuğu “canlı bomba” olarak kullanan “Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD)terör örgütü, Gaziantep’te çoğu “Müslüman” çocuk ve kadın olmak üzere 54 kişiyi öldürüp 66 “Müslümanı” da yaraladı. Adında “Müslüman” olduğunu söyleyen IŞİD’in yaptıklarını, “gâvurlar!” bile yapmaz.
Ne biçim “İslamiyet”, ne biçim “Müslümanlıktır” bu?
FETÖ’cüler, PKK’ciler, IŞİD’çiler, inandığınız Allah hepinizin belasını versin…

***

Her geçen gün Mustafa Kemal Atatürk’ün yüceliği bir kez daha anlaşılıyor! Atatürk “laiklik” ilkesi ile “dini” siyasetin dışında tutmuş, siyaseti de kesinlikle kışlanın kapısından içeri sokmamıştı. Oysa onun makamını işgal eden, laik Cumhuriyeti korumakla görevli Sultan “Taksim’de cuma mescidi açalım!” diyor.
15 Temmuz darbesini yapan subaylar; kışlanın kapısından içeri değil dini sokmak, FETÖ kafalı “Müslümanlıkları” ile Türk Silahlı Kuvvetleri’ni de rezil etmediler mi?
Hâlâ bu gerçeği algılayamayan AKP hükümeti, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin orduevlerine, askeri gazinolarına”, kadınların alın, çene ve yüzleri açık olmak koşulu ile “başörtülü” girebileceklerini açıkladı. Anlaşılan artık Emine Hanım da elini kolunu sallayarak orduevlerine girebilecek!
Bu tanımlama; “başörtüsüne” değil, “türbana” izin veriyor, demektir. Çünkü her ikisi de farklıdır!
Yakında FETÖ’den kurtulmanın coşkusunu yaşayan, onun boşluğunu doldurmak isteyen “Cübbeli, Nurullah Efendi ya da Menzil Cemaati ve Nakşibendiler” ile sakallı subayları, generalleri orduevlerinde birlikte görürseniz şaşırmayınız!
Bu ilişkinin temelinde “al gülüm ver gülüm” denilen “Bana oy verdir, seni FETÖ gibi zengin yapayım!” ilişkisi yatar…

***

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Genelkurmay ve kuvvet komutanlıklarının, zırhlı birliklerinin boşaltılacağı Etimesgut’ta “ay yıldız” görünümlü bir karargâh binası yapılarak oraya taşınacaklarını açıkladı.
Ayrıca, Mamak’taki 28. Mekanize Piyade Tugayı ve bağlı birlikler de Çankırı’ya gönderiliyor. 2 bin personel ve 500 aracın yıl sonuna kadar taşınmaları da tamamlanacakmış! Darbe yapmak isteyenler oradan da yapamazlar mı? Bu uygulama, devekuşunun kafasını kuma gömmesinden farksız değil mi? Sonuçta devekuşu, kuş beynine sahip bir kuş!

***

“FETÖ’cü çıkıyor,” diye Harp Okulları boşaltıldı. Askeri liseler kapatıldı. FETÖ’cülerin yeşerip Troya’nın tahta atı gibi orduya, üniversitelere, devlet yönetimine yerleştirildikleri imam hatip liseleri neden kapatılmıyor?
Bugün 100’den fazla üniversitenin, hemen hemen her birinde ilahiyat fakültesi ve birer cami var. FETÖ’cü, tarikatçı, cemaatçi yetiştiren ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini sarsan bu fakültelere neden dokunulmuyor?
Harp Okulları’nın kapatılmasından sonra yapılan bir açıklamada, gerekirse dengi sivil üniversitelerden subaylığa geçiş yapılabilecekmiş! Gençler bilemezler. Vaktiyle Başbakan Adnan Menderes de “Ben, orduyu yedek subaylarla idare ederim!” dememiş miydi? Sonra ne oldu?  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları