Bağış Erten

Yetmez ama evet!

06 Eylül 2016 Salı

Şu kesin: Bu bir puana gerçekten mutlu olmak lazım. Belki de ileride paha biçilmez olacak. Ama abartmamak da lazım. Bunun üzerine zinhar bina dikmeyelim. Çünkü sonuç umut verse de süreç aynı şeyi söylemiyor. Dünkü maç gerçekten ‘o maç’ mıydı? Ayar vereceğiniz, hizaya çekeceğiniz, yenileneceğiniz, yeni bir ufuk çizeceğiniz?.. Oyun hakikaten bunları söyledi mi bize? Pek sanmıyorum.
Yine de başarı gölgelenmemeli. Onca genç ismi görüp gözü parlamayan olmamıştır. Alınan skor da bunun göstergesi. Fakat, bu takım bir planın sonucu, bir sürecin çıktısı, bir dönemin başlangıcı mı? Emin olmak için henüz erken.
Meşhur tartışmaya dönelim: Diyelim ki kadro dışı kalanlar gerçekten hak ettiler. Tamam, artık gençler çıkmalı sahaya. İyi de bu takım şu anda, bu oyuncularla ve bu form düzeyiyle, geleceğimizin takımı niteliğini henüz taşıyor mu? 1-1’lik skoru akılcı ve sistemli bir oyundan ziyade direnç göstermek ve diri kalmakla açıklamak daha doğru değil mi? Skoru geçin! Dün gönül rahatlığıyla geleceği üzerine inşa edeceğimiz isimleri art arda dizebilen var mıydı? Bahsi artırarak soralım. Bu önemli başarıdan sonra bile A Milliler bu grupta kesin ilk üçe girer diye iddiaya girebilecek olan kaç kişi çıkar?

Moralimizi bozan şey
Diyelim ki, herkese ve her şeye inat düğmeye bastınız. O zaman kazanmak, kaybetmekten öte farklı bir oyunun/maharetin sergilenmesi lazım değil mi? Sahanın en iyi iki yerlisi stoper Mehmet Topal ve kaleci Volkan’ken nasıl filizlenecek umutlar? İşte bu skora rağmen insanın moralini bozan şey galiba bu!
Net konuşmak lazım: Dün alınan bir puan uzun dönem için çok önemli. Bu gençlerle alınabilecek belki de en iyi skor. Ama bu daha çok bizim iyi oyunumuzdan ziyade sanki Hırvatistan’ın eleme turu başlangıcındaki ekstra mahmurluğuyla ilgili gibiydi. İlk devrede direkte kalan üç topu, Volkan’ın son saniyeye dek süren kritik kurtarışlarını unutmak zor.
Olsun, her şeye rağmen A Millilerin istek ve direnci takdire şayan. Ama yetmez. Sonuç değil süreç de bizden yana olmalı. Daha bunun İzlanda’sı, Ukrayna’sı, Finlandiya’sı, hatta Kosova’sı var.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Bu sezon o sezon değil 2 Eylül 2018
Herkes biliyor 29 Ağustos 2018

Günün Köşe Yazıları