HOCANINoKULLARI

22 Eylül 2016 Perşembe

Yazımın başlığı bir kitabın adı. Ama kitap; Fethullah Gülen İslamiyetin içini boşaltmaktayken Cemaat’in paralarıyla dünya gezisine çıkıp FETÖ okullarına methiyeler düzen şimdi AKP’li Akit yazarıyla bir dostunun yazdığı kitap değil. Kapakta siyah zemin üzerine beyaz harfle yazılı adın üzerinde siyah harfciklerle “görünmeyen yüzü” ibaresi de okunuyor.
Kapağının sağ üst kenarında “STKB 206 sivil toplum kuruluşu desteğiyle” kaydı var.
Kitabın ilk sayfasında da şu bilgi yazılı: “Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Altmış Sekizliler Vakfı, Cumhuriyet Okur Girişimi (CUMOK), Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV), Dayanışma Derneği (DD), 55 Sanat Örgütü (ÖSK), Sosyal Dayanışma Vakfı (SODEV) kuruluşlarının katkılarıyla gerçekleştirilmiştir.”
Baskı yılı ise 1998, fiyatı da o dönemin parasıyla 40 bin lira.

***

Kitap, fakirlikleri kullanılarak Cemaat tarafından kandırılmış, kandırıldıklarını anlama ferasetini erkenden gösterip “Altın Nesil” (?) yetiştiren okullardan ayrılan iki gencin anlattıklarından oluşuyor.
Gençlerden biri açıklama yapma zorunluğu duymasının nedenlerinden birini de 1998 yılında şöyle açıklıyor:
“Din adına korkunç bir sömürü düzeni kurarak, insanları aldatan ve toplumu ortaçağ karanlığına götürmek isteyen bir salgına, vatanını ve değerlerini seven bir kişi olarak dur diyebilmek. Cemaat çalışmalarının tüm ayrıntılarını anlatarak, devletin nasıl bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu kamuoyuna, yetkililere, ana-babalara gösterebilmek...”
Ailesinin fakirliğini ayrıntılı bir şekilde anlatmış, sonra şöyle demiş:
“Babamın en büyük isteği, onun deyimiyle iyi bir mücahit gibi yetiştirilmekti. Hatta son isteği olarak, hakkını bizlere helal etmesi için namaz kılmamızı ve RP’ye (Refah Partisi) oy vermemizi şart koşmuştu.”
Cemaat okulu için verdiği bilgi de şuydu: “Burada okuduğum 3 yıl boyunca öğretmenlerimizin çoğu RP ve MHP taraftarıydı. Dolayısıyla bu hocalarımızın etkinliği diğerlerine göre oldukça fazlaydı. Ailemden RP’ye duyduğum yakınlık, okuldaki bazı hocalarımın uğraşlarıyla bir RP mücahidi olmama neden oldu.”

***

Şunu da ben ekleyeyim.
O yıllarda Refah Partisi’nde canla başla çalışıp sonra Adalet ve Kalkınma Partisi’ni kuranlar, öküz ölüp ortaklık bozulana kadar da Cemaat’le kol kola girip “Ne istedilerse vermişlerdi...”

***

Gençlerin kitapta anlattıklarını, bugün cümle âlem, FETÖ’cülerle AKP’lilerin anlattıklarından, itiraf ettiklerinden ve daha da kötüsü yaşayarak öğrenmiş durumda.
O nedenle yazmıyorum. Ama kitap doğrusu bir başucu kitabı niteliğinde.

***

Fethullah Gülen’le ilişkilerinin, alışverişlerinin ortaya dökülmesinden korkanlar yine bildiğimiz oyunların peşinde. En etkili savunma yöntemiyle hedef şaşırtmaya çalışıyorlar.
Doğal olarak da hedefte Cumhuriyet gazetemiz var.
FETÖ’cülük, darbecilik iddiaları AKP’nin yayın organlarında gırla gidiyor. Tabii başı da “Havuz Medyası”nın gazete ve televizyonları çekiyor. En hızlısı da Sabah gazetesi...
Aşağıya bir liste alıntılıyor ve soruyorum.
Bu liste neden düzenlenmiştir?
Kimlerden oluşmuştur?
Bilen çıkmazsa cumartesi günü anlatırım.
“Nuh Albayrak
Ünal Tanık
Ali Akkuş
Abdülhamid Avşar
Soner Can
Kemal Çiftçi
Mahmut Övür
Zeki Gümüş

Kadir Demirel”  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları