Ahmet İnsel

Nihat Tuna’nın ardından

24 Eylül 2016 Cumartesi

Karanlık, boğucu ve özgürlük ve eşitlik ideali açısından yakın gelecek için ümitli olmanın zorlaştığı bir dönemdeyiz. Bu ortamda bir dostun, bir yoldaşın kaybı daha da ağır oluyor. İnsana bir karabasan gibi basıyor.
İletişim Yayınları’nın kuruluş gününden beri birlikte olduğumuz, Birikim dergisi çevresinde yer aldığı için ve özgürlükçü düşünceleri nedeniyle 12 Eylül darbe rejiminin hışmına uğramış devrimci subaylardan olan Nihat Tuna’yı kaybettik.
İletişim Yayınları ile ilişkisi olan herkes önce Nihat’ı tanırdı. Yazarından matbaacısına, çevirmeninden kâğıtçısına kadar, herkesin muhatabıydı. Herkes için önce Nihat vardı. İletişim’in 1983’ten beri yayımladığı bütün kitaplarda, dergilerde, ansiklopedilerde onun doğrudan emeği vardır. Bunu hiçbir zaman kaybetmediği tevazuu içinde hep saklasa da, Nihat İletişim’in ortadireği idi. Aynı zamanda şakası, neşesi, nezaketi, disiplini ve iş titizliği idi. Her şeyden önce insan gibi insandı.
Arkasında çok büyük bir boşluk bırakarak, aramızdan ayrıldı. Sadece İletişim Yayınları ve Birikim dergisi çalışanları, yazarları, çevirmenleri bir dost, bir iş arkadaşı, bir yoldaş kaybetmedi. Türkiye yayım dünyası da kıymetli bir mensubunu kaybetti. Onun eşitlik ve özgürlük için çarpan yüreği hepimize yoldaşlık etmeye devam edecek.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Bir otokrat prototipi 1 Eylül 2018
Kayırma ekonomisinin bedeli 28 Ağustos 2018

Günün Köşe Yazıları