Arif Kızılyalın

Artık petrol de çıkmaz!

08 Ocak 2017 Pazar

Süper Lig’de devre arası tatilindeyiz. Ara transfer dönemi de açıldı. 4 büyükler dahil, tüm takımlar, harıl harıl oyuncu arıyor.
Herkesin derdi, güçlenmek!
Demek ki yetersizmiş sezon başı kadroları. Yoksa böylesine bir çılgınlık yaşanmazdı. Üstelik ülke ekonomik krizin eşiğindeyken, üstelik Amerikan doları ile Avro, taksimetre gibi artarken...
Bakıyoruz Beşiktaş’a, Rijekalı Mitrovic’in sırf bonservisine ödenen rakam 4.2 milyon Avro. Belki iyi oyuncudur, umarız da öyledir. Ancak, Hırvat liginden bir oyuncuya hele ocak ayında 4.2 milyon Avro vermek çok mantıklı değil.
Keza Trabzonspor’un transferleri de ilginç. Mas ve Joao Pereira imzayı attı, Martin Caceres, Moussa Konate ve Zoran Tosic ile görüşülüyor. Fenerbahçe, Ukraynalı joker Karavayev’i aldı, Mehmet Ekici’yi Trabzon’dan takasla renklerine bağlamak üzere. Başakşehir, İrfan Can için G.Birliği’ne servet ödedi.
Ve Galatasaray...
Hani, FFP cezası nedeniyle, transferlerdeki gelir-gider dengesizliği yüzünden UEFA’dan kapı dışarı edilen Türkiye’nin tek UEFA Şampiyonu takımı var ya, onlar da bu çılgınlığın baş aktörü olmak üzereler...

Geçmişe bakalım
Önce Ahmet Çalık için İlhan Cavcav’ın kapısını çaldılar. 4 milyon Avro bonservis istenince durakladılar, 2-2.5 olmaz mı diye pazarlığa giriştiler. Allah’tan, Cavcav “Artık 4’e de vermem” dedi de bu transfer şimdilik rafa kalktı, yoksa Galatasaray, ikinci bir Tarık Çamdal ya da Salih Dursun skandalı yaşayabilirdi. Çünkü anımsayın bu iki genç de Sarı-Kırmızılı kulübe gelmeden, takımlarının yıldızlarıydı ve milli takımlarda oynuyordu. Gerçi, Ahmet kumaş olarak bu iki ismin üzerinde; iyi bir stoper. Ancak kısa savunmacı kimliğinde, daha doğrusu tamamlayıcı stoper. Madem 4 milyon Avro veriyor G.Saray, gidip Vida türü lider stoper almalı. Yine transfer listelerine bakıyoruz Sarı- Kırmızılılar’ın PAOK’lu Garry Rodrigues ön planda. Yunan ligini biraz biliyorsunuzdur, Selanik ekibi Bursa, Konya ayarı bir takım. Ve o ekibin, Yeşil Burun Adaları Milli Takımı’nda oynayan Hollanda patentli oyuncusuna bu para veriliyor. Ciddi ciddi kumar oynuyor G.Saray. Üstelik bu genç yıldız adayı çizgi oyuncusu; yani elinde Yasin- Bruma gibi iki hızlı adam varken, kutlamak gerek bu tercihi yapanları! Stoperin yokken, üstelik ön liberoların dağılmışken, üstelik sağ kenarın - son 15 yılda 50 tane sağ bek transfer ettiğin halde - hâlâ ıslıklanan Sabri’ye emanetken sol açık alma girişimi alkışlanmalı! Elbette bir kutlama da Hamit- Sigthorsson-Ontivero-J. Paul’e ödenen fesih tazminatları (2.1 milyon Avro) için!

Transferin sonu Titanic!
Evet, görüldüğü üzere bu transfer oyunları daha buzdağının su kesimi üstündeki bölümü; yani Titanic’i Atlantik’in soğuk sularına gömen alt taraftaki buz kütlesini henüz kimse bilmiyor!
Elbette, taraftar istedi, transfer yaparız diyorlarsa o ayrı. Ama özellikle Galatasaray şunu bilmeli ki, yıllardır “petrol çıkacağını” varsaydığı Florya ve Riva, önce 500 milyon dolar, sonra da hükümetin dolar- TL oyunu ile sadece 500 milyona TOKİ’ye kaptırılmışken biraz daha ‘akılcı’ transferler gerçekleşmeli. Keza Muharrem Usta, Akyazı Stadı civarında, Fikret Orman Nevzat Demir Tesisleri kenarında, Aziz Yıldırım da Samandıra’nın ortasında petrol veya bor madenine rastlamadıysa onlar da dikkat etmeli! Başakşehir’e bir şey demiyorum, maşallah İBB’nin 30 küsur iştirak firması, bu ekibin “daimi” sponsoru!  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 Nisan! 24 Nisan 2024
Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024
Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları