Arif Kızılyalın

Öğrenilmiş çaresizlik!..

13 Şubat 2017 Pazartesi

Kaçan balık büyük olur der denizciler.
G.Saray’ınki de o hesap. Kayseri önünde sadece 3 puanı değil, lige dair birçok umudu, beklentiyi ve bakkal hesabıyla 11 net puanı bıraktılar dün gece.
3 puan Beşiktaş kaybetmişti Karabük’te, F.Bahçe, 2 puanı Bursa çayırına gömmüş, son olarak da Başakşehir Kasımpaşa’dan çıkamamıştı. Kendi alacağı 3 puanı da eklediğinde Kayseri galibiyetinin ederi 11 puandı.
Olmadı..
İsteksizdiler, kayıtsızdılar, laubaliydiler.
Hırsları da, onları motive edecek hocaları da yoktu. Galiba Riekerink, kafayı Sneijder-Selçuk-Carole’süz ilk 11’e yoracağına haftayı Ataköy’deki solariumcuda geçirmişti.
Yoksa Sneijder’in yerine Josue’yi monte eder, çizgi oyuncusu Bruma’dan 10 numara yaratmaya kalkmaz, Yasin’le, Rodriguez’i de aynı anda oynatmazdı. Hele, Selçuk-Sneijder tribündeyken, korneri, frikiki kafasına esenin kullanması tam bir disiplinsizlikti! Kısaca kulübedeki seyirci gibiydi Jan Olde Riekerink!
Hücumu geçtim, savunmaya da çare bulamamıştı Hollandalı! Sezon başından beri her duran top tehlike yaratmış ve tonla kafa golü yenmişken Kayseri’nin en etkili oyuncusu Mabiala’nın hava hâkimiyetini engelleyemedi. Böyle olunca da karbon kopya 2 gol yediler. Rakibin kornerleri ön stoper Semih’i aşıyor, arka stoper Hakan yetişemiyordu. 2.5 milyon Avro’ya alınan stoper Ahmet Çalık’la devre arası kampında kadro dışı bırakılıp maçlar başlarken affedilen Chedjou’ ise düşünülmemişti Riekerink’çe!
Bunca hataya rağmen G.Saray, maçı yine de kurtarabilirdi. Ama orada da iletişimsizliğe takıldılar. Josue’yle Eren oyuna girdikten sonra, kenar direktife rağmen 3-5-2’ye dönemediler ve tek forvetle, tek gol bulup maçı ancak 2-1’e getirdiler..
Evet, ülkede Kızılay saldırısı, Dolmabahçe patlaması, Suruç katliamı sonrası İçişleri Bakanı istifa etmiyorsa, Riekerink’e de kimse git diyemez ama Hollandalı hoca bilmeli ki Galatasaray’ın asıl sahipleri olan üyeler, Yeni Türkiye insanı kadar öğrenilmiş çaresizlik içinde değildir!



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 Nisan! 24 Nisan 2024
Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024
Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları