Dünya Düzdür

03 Eylül 2017 Pazar

Nihayet cesaretimizi toplayıp bir türlü itiraf edemediğimiz “hakikatı” söyleyiverdik: “Dünya düzdür”. Artık bundan sonrası çorap söküğü gibi gidecek, hakikatın ışığı dünyayı bir uçtan bir uca aydınlatacaktır. Bundan sonra kelamın padişahlığı sahte âlimlerin defterini dürecektir. Fazla laf fazladır; lakin bizi rahat bırakmazlar ki. İşte bak kâfir boş mu duruyor, gazetenin orta yerine sıfatımızı da basarak, fena da çıkmamışız hani, aklı sıra çoktan ispatlanmış teorimizi sarakaya alacak. Sanki bunca lafı boşa mı konuştuk, boşuna mı “havadan ağır olan düşer, hafif olan havalanır” dedik. İşte hepsi de havalandı.

***

Dünya düzdür ve bu Avrupa Konseyi Komiseri midir nedir, matbuatı şer ittifakı için kullanan gazeteci makulesini kurtarmak, hiçbir hükmü kabul görmeyen, yalnızca hazinemizi boşaltmaya çabalayan Avrupa mahkemesine destek çıkmak için, neyse cümlenin de ucu kaçtı, yazı mı yazacak imiş. O adı bir tuhaf herifi naşerif kalıbımı basarım mason locasındandır, ama bilsin ki dünya düzdür. Düz olmasa alttakiler sapır sapır düşmezler mi? Gravity diye bir şey uydurmuşlar, kim neyi çekiyor, film mi çekiyorsun hey gafil, ağırlığınca yapışırsın, yoksa rüzgâra kapıldın gitti.

***

Bu Avrupa Konseyi denilen, bir tarihte bizdeki kimi şaşkınların da imza attığı bir beyanname ile vücut bulmuş, yapışkan sakız misali bir türlü yakamızı bırakmayan teşkilatın meclisi de önümüze “takvim budur, burada yazılanları tez elden yerine getireceksin” dememiş miydi? Demiş idi; cevabını da almamış mı idi; devlet erkânı hep birlikte “bas git, müzakere açmazsan topla pılını pırtını” dememişler mi idi, yoksa karıştırdım mı, Avrupa Birliği mi idi o, aman neyse hepsi birdir, dön dolaş hakikatin şamarını yersin; dünya düzdür.

***

Dünya düzdür; lakin bu gazeteci tayfası laftan anlamaz, bildiğini okur, bu sebepten arada bir içeri alıp dünyanın kaç bucak olduğunu göstermek, en yeni buluşlarla aklını başına devşirmesini sağlamak lazımdır. Şimdilerde Alman keferesinin Şansölyesine çok ümit bağladılar, solcu takımı bile hiç hazzetmese de gözünü cadalozdan ayıramıyor, neymiş, Alman vatandaşları tevkif ediliyormuş, edilir efendim, onların canı can da bizimkilerinki patlıcan mı. Herkes layığını bulur, çünkü efendim, dünya düzdür.

***

Amerika’nın Rusların San Francisko’daki konsolosluğunu kapatmasının, Rusların da bilcümle casusluk evrakını yakarak ortalığı dumana boğmasının konumuzla yakından alakası vardır. Çünkü dünya düzdür; bu hakikatı bilmeyen Trump denilen gizli Müslüman bir türlü etrafına söz geçirememekte, Pentagon’daki harp yanlısı generallerle baş edememekte, bizden ders almaya da yanaşmamaktadır. Halbuki dünya düzdür ve bizim sivil harp dairesi gibi bir dairesi olsa, hem sıcak harbi körükleyebilir hem de Rus takımı ile soğuk savaşın âlâsını icra edebilir, ama her şeyin başıdır, ilimden yüz çevirmeyecek, sahte mason ilmini bir yana bırakacak, hakikati kabul edeceksiniz: Dünya düzdür.

***

Dünya düzdür, bunda anlaşılmayacak ne var? Baktım, Twitter denilen dedikodu sayfalarında benim izahatım ile akılları sıra dalga geçiyorlar; bre gafiller, gözünüz körse ben ne yapayım, ay mehtabının tabak gibi dümdüz olduğunu da mı görmezsiniz? Ama işte hakikatin ışığı yayıldıkça yayılıyor, mekteplerimiz tüm memleketi sardı, hocalarımız şeriatın bilcümle kelamını anlatmakta ve elbet bilirsiniz ki bu kelamın en mühim dersidir; sonunda şu yuvarlak, söbü kafanıza girecek ki inkâr faydasız, çünkü dünya düzdür…  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sondan Bir Önceki 7 Eylül 2018

Günün Köşe Yazıları