Başkanlığa sadakat tamamen duygusal

14 Ekim 2017 Cumartesi

Tavandan tabana, 16 yıllık iktidarlarının işleyişi içinde, AKP, Erdoğan liderliği, şimdilerde Tek adamın iradesine, mutlak sadakata oturtulmuş ilişkiler ağının kurallarını, dışarıya dönük dillendirmemeye özenseler de, sürdürülemezlik sorunları, kaosunda, yağlı ballı bilinen bağların suyu çıkmış bulunuyor..
Tek adam Erdoğan dün AKP tabanına, istediklerinin gereğini yerine getirmeyenlere, kelimelerin tam anlamıyla kaçışı olamayacak yapılacaklar listesini, kamuoyu, bizim de üzerimizden tane tane söyleyiverdi..
Şık sözcükler, “metal yorgunluğu”nun sorumluluklarının hesaplaşılmasının yapılması söz konusu olamazdı.. Askerlerimizin başına çuval geçirilmesi simge, Amerika’nın Irak işgaline onay verilmesi sürecinde, Cemaatle kurulmuş iktidar ortaklığında atılmış adımlar, en hafifi ile görmezlikten gelinenlerle bugün içine düştüğümüz TSK, ülkemiz için yaşamsal tehditler, sorunlar yumağında..
Metal yorgunluğunun bedelleri yüklenecek gönüllü, gönülsüz fedailer gerekiyor. 15 Temmuz FETÖ’cü darbesi, Amerika’nın, emperyal güç odaklarının, Türkiye’yi tehdit eden Ortadoğu kirli çıkarlar, yeni çatışmalar, kanlı savaşlar, sınır oyunlarında, yüz karası, yüze göze de bulaştırılmış bir askerin kullanıldığı kapkaranlık cematçiliğin, siyasal İslamcılığın kirli yüzü.

***

15 Temmuz ile hesaplaşmak kaçınılmaz. Darbe gecesi yaşananların kanıtları, suçluları üzerinden yola çıkarak arınmak, ülkeyi kaostan çıkarmanın yolu elbette çok zor. Yine de Türkiye’nin gücü, toplumsal birikimleri, hele de Laik rejim, Cumhuriyetin, kurtuluş, kuruluş savaşları, Atatürk devrimlerinin kazanımları.. öylesine güçlü, yol gösterici ki..
Sorun Tek adam rejimi üzerinden, liderlik odaklı AKP’nin kurtarılması önceliklerinde.. Dünkü seslenişinde Tayyip Erdoğan yine çok açık ve net partinin tüm yönetim kadrolarına olmazlarını sıralayıverdi.. Uzun uzun, demokratik işleyiş, hak, hukuk kurallarına bakılabilecek zaman değildi.
Uyarılanlar, Davutoğlu, Topbaş.. örneklerine bakarak, yeni başarılara katkı yapamıyorlarsa, gitmeleri yolunda inceden inceye uyarı almışlarsa hemen istifa etmeli, metal yorgunluğu sorumluluğunu üzerlerine alarak, Tek Adam rejimine sadakatlarını kanıtlamalıydılar.. Kıymetleri bilinir, ortalıkta bırakılmazlardı..
İstifaları beklenenler elbet bizim anlayabileceğimizden, kavrayabileceğimizden çok daha iyi anlamışlardır. Durum vaziyetlerine göre “tamamen duygusal!” iç hesaplaşmalarını yaparak yollarını seçecekler.
Bizi bu gizli, bal gibi de kirli çıkarlar hesaplaşması çok da fazla ilgilendirmemeli. Bizi, ülkemizin geleceğinde, bu çok zorlu koşullarda, yaşamın her alanında, hak-hukuk-demokratik kriterler, yürürlükte olan hukuk devleti düzeni ayaklar altına alınarak yapılan izansız haksızlıklar isyan ettirmeli. Kendi ayıplı durumlarının öfkesini kendilerini utandıracak onurlu hak arama duruşu yapabilenlerden çıkarmak akıl işi değil..



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Bugün 23 Nisan... 23 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları