Gülengül Altınsay

Durursan düşersin

14 Ekim 2017 Cumartesi

Sezonun en kötü maçını çıkardı Beşiktaş Ankara’da. Sanki şu maç bitsin de Monaco’ya gidelim havasındaydılar. Ve bedelini çok ağır ödediler.
Oysa ki Milli maç haftasından sakatsız çıkmak Beşiktaş için bir şanstı. Ama Oğuzhan ve Cenk son iki milli maçta doksanar dakika oynamışlardı. Finlandiya’dan Ankara’ya uçtular, 3 gün sonra da Monaco’ya gidecekler. Ağır bir tempoydu bu. Yine de Şenol Güneş üç puanı riske atmak istememiş; hem Oğuzhan’ı hem de Cenk’i ilk onbire koymuştu. Sadece Q7 ve Babel’i yedek kulübesine çekmiş, buna karşın Negredo ve Lens’i sahaya sürmüştü. Gökhan Gönül ise sağ beke kesin dönüş yapmış görünüyordu.
Gençlerbirliği oyuna beşli, altılı savunma yaparak, rakip bekler çıkmasın diye onların önünü de kapatarak setli başlayınca Beşiktaş oyun kurmakta zorlandı. Ev sahibi daha fazlasını yaptı; topu kaptığında çabuk çıkmayı da başardı. Beşiktaş savunmasının hatasından özellikle Tosic’in yanlış adama basmasından golü de buldu hem de maçın hemen başında.
Siyah - Beyazlılar topu 3. bölgeye taşıyamadı bile.
Yenilen gol Beşiktaş’ın oyununa telaşla yapılan hatalı paslar şeklinde yansıdı sadece. Sanki sahada formalar değiş tokuş yapılmış gibiydi. Her şeyi doğru yapan son iki yılın şampiyonu Beşiktaş değil Gençler’di. Hızlı tek paslarla çıkan da yine Gençlerbirliği’ydi. Beşiktaş ise adeta donmuş gibiydi; zor topa sahip oluyor çabuk kaybediyordu. Üç kişiyle marke edilen arkadaşına top atmalar, gereksiz şutlar falan derken tempoyu bir türlü yükseltemedi, pozisyon bile bulamadı Kartal. Ve ilk yarı böyle sonlandı.
İkinci yarıya Q7 ve Babel’i alarak başladı Beşiktaş. Ne ki Babel oyuna başlar başlamaz kırmızı kart görünce bir de on kişi kaldı. İnanılmaz derecede beceriksizce top kaptırmalar da devam edince oyunun şekli değişmedi. En usta ayaklar bile en acemi hallerine dönmüşlerdi sanki. Önce Tosic rakibe kaptırdı topu sonra Pepe topuk pasıyla Gençlere asist yapınca beraberlik golü arayan Beşiktaş 2. golünü de kalesinde gördü. Son düdüğe 3 dakika kala Q7’ nin yaptırdığı penaltıyı Cenk gole çevirse de Ankara’dan puan çıkarmak için yetmedi bu.
Kartal böylece son 3 maçında 8 puan bıraktı. Şampiyonluk yarışında ciddi bir geriye düşüştü bu. Hele dün geceki tutuk futbolla.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Ha hakem ha referee 25 Nisan 2024
Kim çürümüş? 18 Nisan 2024
Süper kriz 11 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları