Hilmi Türkay

‘Kocaman’ hata

31 Ekim 2017 Salı

Fenerbahçe’de hafta sonu ve hafta başı gözyaşlarıyla geçti. Başkan Aziz Yıldırım divan toplantısında 2013’te vefat eden kulüp müdürü Serkan Acar’ın eşi Zeynep Acar’a plaketini sunarken gözyaşlarını tutamadı. Yıldırım, yola birlikte çıktığı mesai arkadaşı Vedat Olcay’ın cenazesinde yine gözyaşlarına boğuldu. Vedat Ağabey kulübe uzun yıllar hizmet etti. Gönüllüler Derneği Başkanı oldu, genel sekreterlik yaptı. En son yönetim danışmanıydı. Dün Vedat Olcay’ı son yolculuğuna uğurladık. Yüksek katılım vardı. Mekânı cennet olsun.
Bir diğer önemli husus; Sarı-Lacivertlilerde üç tesisin adı değişti. Topuk Yaylası tesislerine Serkan Acar, Dereağzı’ndaki voleybol salonuna Perihan Özbilgin, Ülker Stadı protokol tribünü giriş bölümüne de Halit Deringör’ün isimleri verildi. Bravo başkana, bravo yönetim kuruluna. Yakın zamanda kaybettiğimiz yönetici Hakan Dinçay da en kısa sürede ölümsüzleşecektir. Müjdeli haber; Fenerbahçe Üniversitesi’nin önümüzdeki yıl açılacak olması. Silivri’deki tanıtıma bizzat gitmiştim. İlk yıl bin, 5 yıl içerisinde 6 bin öğrenciye eğitim ve öğretim vermek hedefleniyor. Aziz Yıldırım, üniversite için üyelerden destek istedi. Yıldırım 2.4, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük 1.2, ismi gizli tutulan bir üye 1.8 milyon TL bağış yaptı. Aziz Yıldırım tartışmasız tesis rekortmeni. Yaptıkları saymakla bitmez.

Takımın lideri yok
F.Bahçe’de yaşanan tek sıkıntı futbol takımının durumu. 3 yıldır şampiyonluk yok. Diğer branşların hemen hemen hepsinde kupalar peş peşe gelse de futbolun yeri başka. Futbol toplumumuzun olmazsa olmazı. Getirisi çok büyük. Futbolun olmadığı yerlerde hayat duruyor. F.Bahçe Başkanı’nın 2018 Mayıs’ında yapılacak kongredeki durumu da futbol takımına endeksli. Bakalım Aykut Kocaman ve futbolcular Aziz Yıldırım’ın yüzünü güldürecek mi?
Tribünler niye boş beyler? Daha yolun başı var mı pes etmek. Galatasaray kaybetmiş, tam ihtiyaç duyulacakken olmamak hoş değil. Saygı duruşu yapıldı yine fiyasko, yine sabırsızız. Hakem Halil Umut Meler beğendiğim biriydi. Dün gece itibarıyla Meler’i kötü hakemler arasına koydum. Saçma düdükler çaldı. Fenerbahçe ne zaman futbol oynayacak merak ediyorum. Stada izlemeye gelenler tedirgin. Takımın doğru düzgün pozisyonu yok. Rakibi hiç tehdit etmediler, saldırgan değildiler. Kimse sorumluluk almak istemiyor, lider hâlâ bulunamadı. Kayseri ilk hücumunda golü yaptı. Diri takım, soğukkanlı oynadılar. Ozan beraberliği çabuk sağladı. Neustadter yenen ilk golde hata yaptı. Ancak ikinci yarının başında takımını öne geçirdi. Valbuena’nın frikikten çektiği şut direkten dönüp Josef’in önünde kaldı, Brezilyalı fileleri havalandırdı. Neto’nun göğsüne gelen topu kendi kalesine yollaması ilginç bir golü doğurdu. 3-2 önde olan F.Bahçe, Aykut Kocaman’ın garip oyuncu değişiklikleriyle saha içinde kendini bilmeyen bir futbola büründü. Valbuena bu takımda çıkacak oyuncu değil! Bastıran, beraberlik golünü arayan Kayseri son saniyede Gyan’la istediğini aldı. Fenerbahçe bundan sonrası için umut vermiyor, gidişat olumlu değil.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yanlış karar! 23 Nisan 2024
Yazık oldu! 19 Nisan 2024
Uyanış 15 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları