Gülengül Altınsay

Duvarı aşamadılar

11 Aralık 2017 Pazartesi

Hani insanın gözünün hiçbir şeyi görmediği en değerli şeyin yaşam olduğunu anladığı bir günün üzerinden bir yıl geçivermişti işte. Vodafone Park önündeki saldırıyla kurban verdiğimiz 30 canın ölümlerinin yıldönümüydü. İçimiz burkularak izlemeye başladık aynı puandaki bu iki takımın maçını.
Başakşehir kaybetse de, hem Galatasaray’ın hem de Fenerbahçe’nin kazandığı bir haftada Kartal, Kayseri’den mutlak 3 puanla dönmek arzusundaydı.
Beşiktaş son Galatasaray karşılaşmasındaki gibi Atiba-Tolgay-Oğuzhan orta alanıyla çıkmıştı sahaya. Talisca ise yine yedekteydi.
Kayseri defansını kalabalık tutarak umudunu kontrataklara bağlayarak başladı oyuna. Kalabalığı aşmak için atılan uzun toplardan sadece biri Cenk’le buluştu ilk yarıda. Sonra kornerden gelen toplara Cenk’in Oğuzhan’ın isabetsiz kafaları var. Ama ilk yarının en önemli Beşiktaş pozisyonu Q7’nin pasına Ozi’nin az farkla auta vurduğu şuttu. Buna karşın Kayseri elde ettiği ilk önemli kontra atak pozisyonunu Umut’la golle sonuçlandırmayı başardı. Bu dakikalarda özellikle Q7’nin arkası boş kaldı hep. Ve Kayseri o kanattan aktı daha çok. Siyah - Beyazlılar bir türlü oyunu hızlandıramadılar. Ama Cenk kendini hızlandırdığı bir pozisyonda Umut’un müdahalesiyle karşılaşınca penaltı oldu. Ve Cenk ilk yarının son saniyelerinde skorda dengeyi de sağladı bu penaltı atışıyla. Alanya’da Q7’nin net penaltısını yiyen hakem Kemal Uğurlu bu kez insaflı davranmıştı. Fakat sırf penaltı itirazından gereksiz 3 sarı kart görmek Kayseri için iyi olmadı. Nitekim daha 2. yarının başında Lopes 2. sarıdan kırmızı görünce takımını on kişi bırakmış oldu. Artık Kayseri daha da skoru koruma pozisyonunda kalacak Beşiktaş ise duvarı delmeye çalışacaktı. Buna karşın Kayseri kontra ataklarına da geniş alanlar bırakacaktı. Ve yaklaşık son yarım saat için Tolgay’ın yerine giren Talisca’yla birlikte yapacaktı bunu. İyi bir hamleydi bu. Ama ceza alanı çevresindeki top kayıpları, isabetsiz ve de telaşla atılan gereksiz şutlar Beşiktaş’ı istediği pozisyonlara sokamadı. Sonuçta Kartal yine bir Şampiyonlar Ligi maçı sonrası çok önemli 2 puan kaybetti.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Umudun meydanı 2 Mayıs 2024
Beklenen sonuç 28 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları