Hilmi Türkay

Şık goller

03 Nisan 2018 Salı

Haziran ayına daha 2 ay olsa da geçen hafta hareketli kongre gündemi yaşadık. Aziz Yıldırım adaylığını açıkladı; Ali Koç, İzmir’de gövde gösterisi yaptı. Yıldırım’ın başkanlığının futbol takımının şampiyonluğuna bağlı olduğu söyleniyor ancak manzara bu işin şampiyonlukla alakalı olmadığına işaret ediyor. Ali Koç’un daha çok taraftarlarla hareket etmesi artı durum değil. Toplantıları basına kapatması da tartışma konusu. Koç ailesi kaybetmeyi sevmez. Şu an dahi aileden Ali Koç için “Keşke bu işe girmeseydi” diyenler var. Yıldırım’la ilgili “Favori görünüyor” diye yazdığımda tepkiler geldi. Gözlemlerime dayanarak bunu söyledim. Sandık başında her şey olabilir. Aziz Yıldırım ya da Ali Koç’tan birinin kazanması beni fazla enterese etmiyor. Ben işimi yapıyorum. Fenerbahçe için hangisi hayırlıysa o olsun (Vefa Küçük açıkladı: 25 bin 650 üye aidatlarını yatırmış).
Bir de unutmadan; Aykut Kocaman transfer çalışmalarına başlamış. Demek ki; Yıldırım kazanırsa takımın yeni sezondaki hocası yine Kocaman olacak. Taraftar bunu nasıl karşılar bilemiyorum. F.Bahçe’nin son 3 yıldır şampiyonluğu bulunmuyor.

Planlar tutmadı
Fenerbahçe dün oynamadan önce, zirvede ilk üç sırayı paylaşan takımlar G.Saray, Başakşehir, Beşiktaş’ın puan kaybetmelerini bekledi. Ama bu gerçekleşmedi. Sarı-Lacivertlilerin üç takım arasından sıyrılması mucizelere bağlı. Futbol skor oyunudur. Kalan 7 haftalık periyotta artık oynanan futbola pek fazla bakmayacağım. Çünkü iyi futbol, iyi mücadele ikinci planda kalacak. Puan tablosunda zirvede kopma yok, alt tarafta da (Karabük dışında) düşecek diğer iki takımın isimleri henüz netleşmedi; kimler sevinecek, kimler üzülecek? Kayserispor-F.Bahçe maçı haftanın son mücadelesiydi. İstanbul’daki maçtan 3-3’lük eşitlik çıkmıştı. Ancak Sarı-Lacivertliler dün işi sıkı tuttu; ilk yarıda skoru 3-0 yapıp rahatladı.. Devamında da 5-0’lık galibiyetle şampiyonluk yarışındaki takibini sürdürdü. Kayserispor’un 20 yaşındaki kalecisi Vedat dün A takımdaki ilk maçını oynadı ancak şanssız bir 90 dakika çıkardı. Daha tecrübesiz, oynayarak deneyim kazanacak, önünde uzun yıllar var yeter ki küsmesin. Volkan Demirel’e edilen ağır küfürleri tasvip etmiyorum. Bunu yapan Kayserispor taraftarını ayıpladım.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yanlış karar! 23 Nisan 2024
Yazık oldu! 19 Nisan 2024
Uyanış 15 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları