Arif Kızılyalın

Bir Devlet var, Devlet’ten öte!

26 Nisan 2018 Perşembe

Geçen hafta başıydı... MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında “Erken seçim zaruri hale geldi” dedi. AKP kurmayları dahil kimse anlam verememişti bu çıkışa.
Öyle ya daha 1-2 ay öncesine kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hodri meydan” diyen CHP Genel Başkanına,“Ülkede kriz mi var ki erken seçime gidelim.. 2019’dan önce sandık yok” karşılığını vermemiş miydi?
Ülkeyi tek başına yöneten, 3. köprünün güzergâhından, 3. havaalanının yerine, otomobil cam filminden asgari ücrete ülkenin hemen her katmanında söz sahibi olan kişi, oy oranı yüzde 7-8’lere inen bir parti liderinin lafıyla ülkeyi seçime mi götürecekti? Evet, öyle oldu..
Aradan 24 saat geçmeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim..” dedi.
Ve dün... Konu bu kez siyaset değil futbol. İyi bir Beşiktaşlı olan MHP lideri yine bir açıklama yaptı. Bu kez, holiganların sahaya attığı yabancı maddeler nedeniyle tatil edilen Fenerbahçe-Beşiktaş kupa maçı için konuştu MHP lideri:
“İnanıyorum ki, Türkiye Futbol Federasyonu; Fenerbahçe-Beşiktaş futbol müsabakasını kaldığı yerden devam ettirip sahalara fitne yaymaya, bu yolla toplumsal huzur ve dayanışma ruhunu bozmaya azmetmiş mihrakların hesabını bozacak, alçak planlarını başlarına geçirecektir.”
Ve aradan 12 saat geçmeden, TFF, Devlet Bey’in önerisini harfi harfine uyguladı. Maç, tatil edildiği yerden başlayacaktı. Eğer; TFF bu kararı gerçekten hür, özgür iradesiyle almışsa diyecek laf yok. Amma ve lakin, sanki Yıldırım Demirören ve ekibi, Devlet Bey’e kulak kabartmış gibi duruyor. Eh, Yıldırım Bey de haklı.. Tayyip Bey bile Devlet Bey’i dinliyorsa –bazı konularda– TFF, MHP liderinin “yap” dediğini emir telakki etmiş çok mu!



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 Nisan! 24 Nisan 2024
Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024
Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları