Arif Kızılyalın

‘Fenerbahçe’nin üzerinden silindir geçti’

31 Mayıs 2018 Perşembe

Fenerbahçe kongresine saatler kala adaylar, gazetelere nezaket ziyaretinde bulunuyorlar. Cumhuriyet’in de geçen günkü konuğu son 20 yılın Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım’dı. Gazetemiz imtiyaz sahibi Orhan Erinç, İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ve kalabalık bir kadroyla ağırladık Fenerbahçe Başkanı’nı.
Vakıf odasındaki görüşme samimiydi. Çok şey konuşuldu. Aziz Bey, aylarca özgürlükleri kısıtlanan yöneticilerimize geçmiş olsun demekten de geri kalmadı. Böyle olunca da söz bir ara Silivri F Tipi Cezaevi’ne geldi. Değişik zamanlarda esir tutulmuşlardı. Aziz Bey 1 numaralı cezaevindeki anılarını paylaştı. Murat Sabuncu ile Akın Atalay da 9 numaralı cezaevini anlattı. İçerdeki olumsuz şartlardan tutun, kantin ağırlıklı beslenmeye, demlenen çaya kadar her şey anımsandı yeniden.
Duruşları nedeniyle ‘ağır bedel’ ödemişti Cumhuriyetçiler ve Cumhuriyet’in Fenerbahçeli konuğu. Bir ara tüylerimiz diken diken oldu.
Dile kolay, Aziz Bey 12 ay, Murat Sabuncu 17, Akın Atalay 19 ay yok yere yatmışlardı.
Laf lafı açtı, konu Fenerbahçe’nin son yıllarda şampiyonluk yarışında geri kalışına geldi. Aziz Bey’e göre en az 4 şampiyonlukları hakem, federasyon ve benzeri kurumların hataları ile kaybedilmişti. Tek tek saydı. Denizli’den başlayıp, bu yılki Galatasaray derbisine kadar getirdi sohbeti. Haklı mıydı, haksız mıydı yorumlamak güç.
Ama ortada bir ‘hak yenme’ var ise niçin üzerine gidilmediği sorusu aklımıza geldi.
“Eskiden Federasyona karşı eser gürlerdiniz, hatta Fenerbahçe Başkanı Federasyon Başkanı’nı değiştirirdi” dedik.
Aziz Bey, 2 saatlik sohbette belki ilk kez sinirleniyordu: “Arif Bey, sen hapis yattın mı, hapis? Git bir sor Murat Bey’le Akın Bey’e..” dedi ve ekledi: “Biz 63 kişi büyük bedeller ödedik. Ondan ötesi yok edilmeye çalışıldık. Üzerimizden silindir geçti. Fenerbahçe’nin sesini soluğunu kesmeye çalıştılar. Silindir yetmedi, bir de asfalt attılar, üzerimizi çizmek istediler. Nasıl isyan edecektik? Buradan konuşmak kolay Arif Bey. Ondan sonra Fenerbahçe sportif anlamda başarısız diyorlar. Ne başarısızlığı, biz camiayı ayakta tuttuk. Arada da şampiyonluklarımız var. Dün sokakta ‘Fenerbahçe’ diye bağıran bugün de beni eleştirenler bu noktayı unutuyor.
İşte bu yüzden adayım ve yeniden başkan olmak istiyorum, Fenerbahçe’nin gasp edilen hakkını savunmak, hesap sormak için.”
Evet, diğer aday Ali Koç, büyük bir vizyonla yarışa giriyor. Gerçekten etkileyici projeleri var. Ama Aziz Yıldırım da ‘3 Temmuz hesaplaşması..’ gibi herkesi derinden etkileyen bir avantaja sahip...
Açıkçası, Fenerbahçeliler için zor bir karar. Eminim ki kemik oylar dışında galibi belirleyecek kesim, 3 Temmuz ile yeni vizyon arasında gidip gelecek renk tercihi yaparken..  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Önce milli! 3 Mayıs 2024

Günün Köşe Yazıları