Dikili kitabın kalbi oldu

Dikili Belediyesi ve Yayıncılar Kooperatifi (YAYKOOP) iş birliğiyle gerçekleşen 2. Dikili Kitap Günleri, kitapseverler tarafından yoğun ilgiyle takip edildi.

Yayınlanma: 08.08.2023 - 18:27
Dikili kitabın kalbi oldu
Abone Ol google-news

Dikili Belediyesi ve YAYKOOP’un iş birliğiyle 2. Dikili Kitap Günleri, 29 Temmuz-6 Ağustos tarihlerinde “100. Yılında Cumhuriyet” temasıyla Dikili 75. Yıl Parkı’nda düzenlendi. 65 yayınevinin her yaş grubuna hitap eden binlerce kitap seçeneği sunduğu etkinlikler kapsamında ünlü yazarlar ve sanatçıların yanı sıra  yerel şairler ve yazarlar da kitaplarını okurlarıyla buluşturdu. Türk sinemasında “Sultan” unvanıyla anılan Türkan Şoray’ın onur konuğu olduğu etkinliğin son gününde yazar Ahmet Ümit ile sanatçı ve yazar Ayhan Bozkurt “Bir Aşk Masalı” başlıklı söyleşi gerçekleştirdi. Ünlü sanatçı, söyleşi sonrası okurların yoğun ilgisiyle karşılaştı ve kitaplarını imzaladı.

"ÇOK GÜZEL HİKAYE YAZDIK"

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz cumhuriyetin 100. yılına yakışan çok kapsamlı bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek, “Dikilimizde yaşayan 40 yerel şair ve yazarlarımıza da imza günleri fırsatını sunduk. Dikilimizin sokaklarında edebiyatın, şiirin konuşulduğu, müzik seslerinin yankılandığı kitap günlerinde hep birlikte çok güzel bir hikaye yazdık” dedi. Kırgöz, etkinlik kapsamında 20 bin kitap satıldığını bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler