“Nürnberg” filminden özel gösterim

2023’ün merakla beklenen filmlerinden olan “Nürnberg”, 3 Mayıs’ta Beyoğlu Atlas 1948’de özel gösterimle izleyiciyle buluşturuluyor.

Yayınlanma: 02.05.2023 - 15:51
“Nürnberg” filminden özel gösterim
Abone Ol google-news

Yönetmenliğini Nikolai Lebedev'in yaptığı Nürnberg, özel gösterimle İstanbullu sinemaseverlerle buluşuyor.

Usta Rus yönetmen Nikolai Lebedev’in imzasını taşıyan filmde, Sergey Kempo, Lyubov Aksyonova, Evgeniy Mironov ve Sergei Bezrukov rol alıyor. Aşk, adalet ve savaş suçları arasında romantik bir gerilim filmi olan “Nürnberg”, dünyanın ilk savaş suçları davasını gündeme getiriyor. Film gösterimi öncesinde ayrıca özel bir fotoğraf sergisi de izleyenlerle buluşturulacak.  

FİLMİN KONUSU NEDİR?

Film, 1945 yılında Nürnberg’te geçer. O yıl çalışmaya başlayan Uluslararası Askeri Ceza Mahkemesi tüm dünyanın dikkatini çekmiştir. “Yüzyılın davası” olarak bilinen mahkemeyi gözlemek için dünyanın pek çok yerinden insanlar gelir. Başta gazeteciler, avukatlar, tercümanlar ve davacılar yanı sıra şahitler de akın eder Nürnberg’e. Şehre gelenler arasında Pavel Volgin adlı genç de vardır. Mahkemede çalışmak için gelmiştir. Çok gençtir ancak savaşı görmüş, yaşamış bir kişidir. Volgin’in madalyaları da vardır. Birkaç yabancı dil bilmektedir. Pavel Volgin’in 1945 yılında Nürnberg’teki görevi, Albay Migaçev başkanlığındaki Sovyet heyetine tercümanlık yapmaktır. Tesadüfler onu, Nürnberg sokaklarında Rus kızı Lena’yla karşılaştırır.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler