Yaşam dolu piyanist: Dmitry Shishkin

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Senfoni Orkestrası ile piyanist Dmitry Shishkin CRR Konser Salonu’nun 2023-2024 sezon açılış konserinde, 5 Nisan Çarşamba akşamı sahne aldı.

Yayınlanma: 10.04.2023 - 05:00
Yaşam dolu piyanist: Dmitry Shishkin
Abone Ol google-news

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nun yeni sezonu özel bir konserle açıldı. Rachmaninoff’un 150 yılına ithaf edilen ve CRR Genel Sanat Yönetmeni Murat Cem Orhan yönetimindeki konserde CRR Senfoni Orkestrası’na genç ve başarılı piyanist Dmitry Shishkin eşlik etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Senfoni Orkestrası ile piyanist Dmitry Shishkin, İBB) CRR Konser Salonu'nun 2023-2024 sezon açılış konserinde, 5 Nisan Çarşamba akşamı sahne aldı. CRR Genel Sanat Yönetmeni ve orkestra şefi Murat Cem Orhan’ın yönetimindeki konser, müzikseverlerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Konserin ilk bölümünde Shiskin’in eşliğinde Rachmaninoff'un 3 numaralı konçertosu, ikinci bölümünde Antonin Dvorak'ın Yeni Dünyadan” adlı yapıtlarından bölümler yorumlandı.

Orkestraya konserin ilk bölümünde eşlik eden piyanist Shishkin, konser sonunda salonu dolduran dinleyicilerin yoğun bis isteği üzerine sahnedeki yerini yeniden alarak, W. A. Mozart’ın "Türk Marşı" adıyla bilinen "Rondo alla Turca" yapıtını kendi yorumuyla icra ederek dinleyiciden büyük beğeni topladı.

Müzik yolculuğuna kendi bestelerini de ekleyen başarılı piyanist Shishkin’le kariyerine ilişkin merak ettiklerimizi sorduk. Bu kez müziğine değil sözlerine kulak veriyoruz…

SAMİMİ VE SICAK

  • “Müzik bir ömür boyu yeterlidir, ancak müzik için bir ömür yetmez” diyen Rachmaninoff’un 150 yaşı için düzenlenen konserde bir araya geldik. Onun müziğine nasıl yaklaşıyorsunuz?

Onu hayatı seven, yolunda mücadele eden ama büyük bir yürek ve tutkunun yardımıyla başarıya ulaşan biri olarak tanımlardım. 

  • Rahmaninov’un “Piyano Konçertosu No. 3” performansınızdan sonra W. A. Mozart’ın “Türk Marşı”nı özgün yorumunuzla icra ederek dinleyiciye şık bir jest yaptınız. Neler söylemek istersiniz?

Sahnede bulunduğum süre boyunca sıcak ve samimi olan dinleyici kitlesine dikkat çekmek isterim. Müziğe gönül vermiş kişiler için performans sergilemek her zaman büyük bir zevk ve keyif. 

  • Sizi en çok etkileyen piyanistler kimler oldu?

Bahsetmek istediğim birçok piyanist, müzisyen var: Mihail Pletnev, Vladimir Horovitz, Sergey Rahmaninov ve diğerleri! 

KONSER TURLARI

  •  Kariyerinizde birçok yarışmada dereceleriniz, birincilikleriniz var. Bu yarışmalar sizin müzikal yaşamınızı nasıl değiştirdi ve ileride sizi neler bekliyor?

Yarışmalar hayatımın büyük bir parçası. Bana Büyük Varşova Filarmoni Salonu veya Tokyo’daki Metropolitan Tiyatrosu ve diğerleri gibi bazı efsanevi sahnelerde performans sergileme fırsatı sağladılar, bu bana diğer birçok harika müzisyenle iyi bir iletişim deneyimi sağladı ve buna minnettarım. Yakın gelecekte konser turları ile Güney Kore, İtalya, İsviçre’yi ziyaret etmeyi planlıyorum. Dört gözle bekliyorum.

  • Türk sanatseverler sizi yakın zamanda ülkemizde tekrar dinleyebilecek mi?

Müziği daha fazla paylaşmak için mümkün olduğunca çok kez Türkiye’ye gelmeyi çok isterim!

  • Konserlerinizde sahneye çıkmadan önce nasıl hissediyorsunuz? Bu duygunuzu hangi parça ile bağdaştırırsınız?

Tabii ki heyecanlı hissediyorum, o an tamamen yaşadığımı ve her şeyi yapabileceğimi hissettiğim an! Bana güç ve kuvvet veriyor. Parça göz önüne alındığında -birini seçmek zor çünkü sahnede her seferinde farklı bir his oluyorbirini seçmek gerekirse bu Rahmaninov Sonatı no. 2 olur. Tutku, hüzün, melankoli ve sonunda mutlulukla dolu olduğu için…


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler