Zaharçenko'nun cenazesine on binlerce kişi katıldı

Donetsk Halk Cumhuriyeti (DNR) lideri Aleksandr Zaharçenko'nun cenazesine büyük bir katılım sağlandı.

Yayınlanma: 02.09.2018 - 21:36
Abone Ol google-news

<haber-dikey:1069832>

Ukrayna'dan tek taraflı olarak bağımsızlık ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin, bombalı suikasta kurban giden lideri Aleksandr Zaharçenko'nun cenaze törenine yaklaşık 100 bin kişinin katıldığı bildirildi.

Zaharçenko'nun bayrağa sarılı cenazesinin Donetsk'teki bir tiyatro binasına konduğu belirtildi. 42 yaşında hayatını kaybeden Zaharçenko ile vedalaşmak isteyen binlerce kişinin, tabutun önünde kuyruk oluşturduğu, çok sayıda kişinin ağladığı aktarıldı. Donetsk Belediyesi'nden verilen bilgilere göre, cenazenin toprağa verilmek üzere mezarlığa taşınmasına yaklaşık 100 bin kişi eşlik etti. Kentte, Zaharçenko'nun fotoğrafı ile birlikte üzerinde "Bir Anavatanımız Var-Rusya” yazılı afişlerin asıldığı aktarıldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Zaharçenko'nun öldürülmesinin ardından Cuma günü bir taziye mesajı yayınlamıştı.

Zaharçenko'nun Cuma günü Donetsk'de bir kafeye düzenlenen bombalı saldırıda yaşamını yitirmesine Rusya sert tepki gösterdi. Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Zaharçenko'ya yönelik saldırıyı "Minsk'te varılan anlaşmaları engelleyecek açık bir provokasyon” olarak nitelendirdi.
Rusya Zaharçenko'nun ölümünden Kiev yönetimini sorumlu tutuyor. Bu suçlamayı reddeden Kiev ise Zaharçenko'nun ayrılıkçı gruplar arasındaki iç çekişmenin sonucunda öldürüldüğünü iddia ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler