Dış gezide de ‘ittifak’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Azerbaycan gezisine MHP’li heyet de eşlik etti.

Yayınlanma: 15.09.2018 - 22:02
Abone Ol google-news

 

AKP ile MHP’nin 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kurdukları birliktelik protokollerde de kendisini göstermeye başladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Azerbaycan’ın başkenti Bakû’nün kurtuluşunun 100. yıldönümü etkinliklerine MHP’den de genel başkan yardımcıları Feti Yıldız, Mevlüt Karakaya ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’tan oluşan heyet katıldı. Daha önce de birtakım resmi gezilerde MHP’den oluşan heyet Cumhurbaşkanı Erdoğan’la birlikte görülmüştü. Ancak dünkü Azerbaycan ziyaretinde MHP’li heyetin Erdoğan ile yakın temasta bulunması dikkat çekti.  

MHP, Cumhurbaşkanı’nın özellikle Azerbaycan gezisine katılmasının “AKP’yle fikirde birliktelik” açısından önemli olduğu görüşünde. MHP’nin “iki millet tek devlet” olarak tanımladığı Azerbaycan’nın en önemli sorununun dün olduğu gibi bugün de ‘Yukarı Karabağ’ olduğuna vurgu yapılıyor. Azerbaycan topraklarının hâlâ yüzde 20’sinin “işgal altında olduğu” vurgulanırken, bu açıdan “Türkiye Cumhuriyeti’nin gerek Ermenilerle ilişkilerinde gerekse Azerbaycan ile ilişkilerinde en önemli noktanın bu sorunun aşılması olduğuna” dikkat çekiliyor. Partide, “Azerbaycan’la kader ortaklığımız var. Azerbaycan’ın geleceği Türkiye’nin bekası kadar önemlidir” yorumları yapılıyor.  

Erdoğan’dan ‘sınır’ mesajı

Erdoğan resmi temaslarda bulunmak için gittiği Bakû’de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından karşılandı. Daha sonra düzenlenen Bakû’nün kurtuluş yıldönümü töreninde konuşan Erdoğan, Ermenistan yönetemine mesaj gönderdi.

Erdoğan, “Yukarı Karabağ sorununun çözülmesi Ermenistan ile ilişkilerimizin düzelmesinin olmazsa olmazıdır. Bu böyle bilinsin” dedi. Erdoğan, “Bundan sadece 25 yıl önce Hocalı’da yaşananların, Yukarı Karabağ’da katledilenlerin hesabını vermeyenlerin, katilleri kahraman ilan edenlerin bize verebilecekleri hiçbir tarih dersi yoktur” diye konuştu. Erdoğan, “Kardeşimizin topraklarının yüzde 20’sini işgal altında tutanların, öz yurduna dönmekten alıkoyanların bizden sınırlarımızı açmamızı beklemeleri boşunadır, beyhudedir. Bu meselede öncelikle adım atması gereken işgalcilerdir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler