316 kontenjan hazır

Çeşitli üniversitelerde tıp eğitimi alan öğrenciler de askeri hekim olabilecek.

Yayınlanma: 14.09.2017 - 22:44
Abone Ol google-news

Türkiyenin çeşitli üniversitelerinde tıp eğitimi alan öğrencilere askeri hekim olma yolu açıldı ve ilk etapta taban puan aranmayan yatay geçişle 316 öğrenci alımı için kontenjan hazırlandı.

669 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nin (GATA) akademi ve eğitim misyonu Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne devredilmişti. Üniversite, Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın askeri hekim ihtiyacını karşılamak üzere tıp fakültelerinden yatay geçişle 316 öğrenciyi bünyesine katacağını duyurdu.

120 öğrenci alınmıştı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl konuyla alakalı yaptığı açıklamada, Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın talepleri doğrultusunda, 2017- 2018 eğitim-öğretim döneminde yaklaşık 120 üniformalı öğrenci kabul ettiklerini, bu sayıya ilaveten Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi’ne, tıp fakültelerinin ara sınıflarından Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı nam ve hesabına öğrenci alınacağını açıkladı. Erdöl, konuyla alakalı şunları söyledi: “Alacağımız öğrencilerde taban puan şartı aramayacağız. Bu öğrencilerimiz en iyi şartlarda eğitim görecek ve 5 yıldızlı otel konforunda olan yurtlarımızda kalacaklardır. Eğitime başladıkları andan itibaren sigorta primleri devlet tarafından ödeneceğinden emeklilikteki hizmet süreleri de öğrenciliğe başladıkları an itibarıyla başlamış olacaktır. Öğrencilere eğitimleri süresince kullanabilecekleri dizüstü bilgisayarlar ve öğrenci harçlığı verilecektir. Mezun oldukları zamanda üniformalı subay hekim olarak Türk Silahlı Kuvvetleri ve İçişleri Bakanlığının ihtiyaçları doğrultusunda, kıtalarda hizmet yapacaklar. Konuyla alakalı duyuru üniversitemizin web sitesinde yayımlanmıştır.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler