Yurttaş teknolojik terimleri iyi bilmiyor

‘50 Soruda Teknolojik Gelişmeler ve Hayatımız’ kitabının yazarı Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu, ‘Teknoloji insanların anlayamayacağı bir sır değil’ dedi.

Yayınlanma: 03.11.2018 - 23:22
Abone Ol google-news

Endüstri 4.0, nesnelerin interneti son dönemde şirketler tarafından çokça kullanılsa da bu kavramlar yurttaş tarafından yeterince bilinmiyor.

Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu, yaşanan bu gelişmeleri anlatmak için ‘50 Soruda Teknolojik Gelişmeler ve Hayatımız’ adlı kitabı çıkardı. Değişimin baş döndürücü bir ivme kazandığını anlatan Kozanoğlu, “Mühendislik diploması bulunan bir sosyal bilimci olarak öncelikle bu gelişmeleri anlama çabasına girdim. Kitap, bu meraktan doğdu. Sonra da bu çabamı sade okura anlaşılır bir dille aktarmayı amaçladım” dedi.

Boşluklar dolmalı

Dünyanın çok hızlı bir teknolojik değişimden geçtiğini söyleyen Prof. Kozanoğlu, “Tarım toplumuna geçiş, sanayi devrimi binlerce yıllık süreçler. Elektronik devrim onlarca yıllarla ifade ediliyor. Dijital dönüşüm aylarla ifade edilecek” diye konuştu.
Eğitimin de buna uyum sağlaması gerektiğine değinen Kozan-oğlu, öğrencilere de teknolojiye ayak uydurabilecek donanımın kazandırılması gerektiğini ifade etti. Kozanoğlu, şunları söyledi: “Doğrudan doğruya öğrenciye robot nasıl yapılırı öğretmek yerine, bilim nedir sorusunun cevabını vermek gerekir.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler