'Git' dediler, gitmediler: İşte dev maliyet

Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta takımdan gönderilmek istenilen ancak transfer sezonunda elden çıkarılamayan isimlerin maliyetleri el yakıyor.

Yayınlanma: 02.09.2018 - 13:58
Abone Ol google-news

Süper Lig'de 2018-2019 yaz transfer sezonu sona ererken, üç büyük takımda gönderilemeyen isimler maliyetleri ile el yaktı. Galatasaray'da Tarık Çamdal, Beşiktaş'ta Mustafa Pektemek ve Fenerbahçe'de Carlos Kameni bu isimlerin başında geldi.

Galatasaray'da bu yaz da elden çıkarılamayan isim Tarık Çamdal oldu. Gurbetçi oyuncu 2014-2015 sezonu yaz transfer döneminin son gününde Eskişehirspor'dan 4.750 milyon euro bonservis bedeli karşılığında transfer edilmişti. 

Tarık ilk yıl 1.177 milyon euro maaş alırken 5 yıl boyunca sürekli zam alacağı bir sözleşme imzalamıştı ve bu sezon itibariyle maaşı 1.605 milyon euroya kadar yükseldi. 

Tarık Çamdal'ın Galatasaray'a 5 yıllık maaş ve bonservis maliyeti yaklaşık 12 milyon euro oldu! 

Beşiktaş'ta gönderilemeyen isimlerse Mustafa Pektemek ve Vagner Love oldular. 

Mustafa Pektemek bu sezon yıllık 1.7 milyon euro maaş alırken, forvet oyuncusu 2011 yılında Gençlerbirliği'nden 4 milyon euro bonservis bedeli karşılığında kadroya katılmıştı. 

Vagner Love ise transferi ise KAP'a bildirilmesine karşı ücretlerle ilgili bir bildirimde bulunulmamıştı. Basında çıkan haberlere göre Alanyaspor'a 3 milyon euro bonservis bedeli ödenirken Love için de 2.2 milyon euro maaş ödenmişti. 

Fenerbahçe'de ise bu yaz gönderilemeyen isimler Carlos Kameni ve Nabil Dirar oldular. Kameni için ne kadar maaş ödendiği KAP'a bildirilmemişti. 

Nabil Dirar için ise 3.5 milyon euro peşin, 1 milyon euro da bonus olmak üzere 4.5 milyon euroluk bir bonservis anlaşması yapıldığı yazılmıştı. Oyuncuya ne kadar ücret ödendiği de yine KAP'a bildirilmedi.

Kaynak: Futbol Arena


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler