Şenol Güneş'ten flaş açıklamalar

Şenol Güneş, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yayınlanma: 11.09.2018 - 12:11
Şenol Güneş'ten flaş açıklamalar
Abone Ol google-news

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in açıklamalarından satır başları şöyle: 

"Ne korkuturum, ne kandırırım, ne de yalan söylerim. Felsefem budur. Bunu yaparken fikirlerimi söylediğimde bunların çarpıtılarak başka yerlere çekildiğini de biliyorum."

"Başkanla aramızda bir ip gerilmesi yok. Bizde ip de yok gerilme de yok."

"Yabancı kontenjanı konusunda çok spekülasyon döndü. UEFA toplantısında siz yoktunuz tabii. Yönetimlerle gezen basındaki arkadaşlar, keşke o toplantıya da gelseydi. Hadi beni adam yerine koymadınız, Mourinho'yu, Arsene'i, hepsini görür konuşurdunuz."

"Konuştuklarım o kadar çarpıtılıyor ki... Yabancı kontenjanı konusu hiç konuşulmadı ki orada. Herhalde tartışılacaktı ki, benim ismim üzerinden tartışmayı uygun gördüler yabancı konusunu."

"Hiç ilgisi olmayan, benim için basit bir konunun benim sayemde konuşulması bana değer verildiğini gösteriyor. Ama Dünya Kupası'nda üçüncü olduğumuzda Türkiye'de yılın antrenörü seçilmediğimde de bana değer verilmediğini anlamıştım."

"Elit antrenörler toplantısında Alman futbolu, latin futbolu gibi terimler geçti. Ben de dedim ki artık bu tip bölgesel bazda futbolun kalktığını düşündüğümü söyledim. Neden? Çünkü dünya globalleşti. Artık antrenörlerin futbolu var."

"Dün Oğuzhan nerede oynadı? Ortada oynadı, arkasında Okay ile Mehmet vardı. Sonra Mehmet kaldı. İyi futbolcu her yerde oynar. Burak'ı sağa aldım rahatsızdı, sola aldım rahatsızdı ama şimdi her yerde oynuyor. Bu arada belirteyim Burak'la ilgimiz yok. Genç oyuncuları farklı mevkilerde oynatmak futbolcuya bir şeyler katar. Dün milli takımın oyunu iyiydi ancak 2-0 mağlup da olabilirdik. Bugün bir başarı gelince geçmişteki oyuncuları karalamayalım."

"Bu konu konuşulurken, dışarı çıktığımda yabancı kontenjanı konusu açıldı. Kriterler koyulmuştu, hatırlarsınız. Benle konuşulmadı, bana hiç sorulmadı. Rahatsız da olmadım ama 14 neyin sayısı, birinin doğum tarihi mi dedim."

"Kurallar konduğu zaman herkes bunu işine geldiği gibi kullanır ve sonra sapmalar başlar. Ama bizde uygulama ve denetim sıkıntısı var. Yabancı sayısı fazla olanların en az 6-7 milyon TL, az olanlara da bir teşvik parası verilecek diye konuşulmuştu. Sonra bu uygulandı mı? Asla uygulanmadı."

"4 maçta 7 puan aldım, bu başarısızlıktır, sorumluluk benimdir. Bundan sonra ne yapacağız, çalışacağız. Önümüzde 4 maç ve 2 Avrupa maçı var. Bunları aldığımızda moral olarak çok şey değişebilir."

"Kaliteli yabancılar ve üretime ihtiyaç var. Çok sayıda yabancı olduğunda yaşanan ekonomik zorlukları siz de biliyorsunuz. 'Sen de yabancılarla oynuyorsun' diyorlar bana. Oynamayayım o zaman tamam."

"Yabancı sayısı konusunda suçlandığım için rahatsız değilim çünkü ben bir yanlış yapmadım. Ben hiç tartışmaya girmedim, sadece yabancı sayısının fazla olduğunu söyledim.
"

"Bana kulüp başkanlığı teklifi de geldi ancak bu benim anladığım bir iş değil. Bu teklifler geldiğinde acaba teknik direktörlüğümü mü beğenmiyorlar dedim."

"Ben mutlu olduğum yerde çalışırım. Burada da mutluyum. Her ortamda da çalışmaya uyarım. Fakar her rolde oynayamam. Benim tek bir rolüm var. Beni her rolde oynatmak isteyenlere karşı çıkarım."

"Eski köye yeni bir adet getirmek zorundayız çünkü futbol artık büyüdü. Bir iş kolu oldu. Bir fabrikada nasıl her işi profesyoneller yapıyor? Kulüp yapılarını da gözden geçirmek lazım. Tüm görev tanımları yeniden yapılmalıdır."

"Oyuncu önce okuyacak. Binlere futbolcu heba oluyor, okumuyor... Futbol akademileri fabrika gibi olmalıdır. En iyi iş kolu bu. Günümüzde artık meslekler değişti. Soyut kavramda bir sürü işler çıktı. Profesyonel yapıya geçmemiz şart."

"Negredo, oyuncu olarak benim en az sorun yaşadığım futbolcu. Uyum içinde çalışıyoruz. Benim bir oyuncuyla sorunum olabilir mi? Ben antrenörüm"

"Şeffaflık bizde esastır. Benim hiçbir gizli tarafım yoktur. Siyah giyiyorum ama yine içim görünür."

Yabancı oyuncuya tamamen kapanamazsınız. Ben sadece 14 yabancı sayısının fazla olduğunu düşünüyorum. Bu da tartışılabilir. Yetkililer ne karar alırsa uyarım, bana sorulursa da fikrimi söylerim. Buraya gelecek oyuncu için kriterler olmalı ve kalitelileri gelmeli."

"Türkiye'de uzun süreli aynı takımı çalıştırmanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Yönetimleri de, hocaları da yıpratıyor bu durum. Beşiktaş'tan ayrılmam için Beşiktaş'ın bunu istemesi lazım. Şu ana kadar böyle bir şey de olmadı. Bu sene mukavelem bitiyor. Beşiktaş'tan ayrılma durumum yok. Öyle bir düşüncem de yok ama ayrılırsam da kulüp takımından çok milli takımı düşünürüm."

"Antalyaspor'dan yediğimiz ofsayt tartışması olan golü Roberto Rosetti'ye sordum. Ofsayt olmadığını söyledi ama dün bir maçta aynı pozisyonda ofsayt verildi. Bu kararın değiştirilmesi gerektiğini söyledim."

"Elit teknik direktörler toplantısında, akşam yemekte 6-7 antrenör kaldı. Hakkımızda her şeyi biliyorlar, biz onları daha az biliyoruz. İnanın ki çok büyük saygıları var, o saygıyı ben de gördüm."

"Ek transfer dönemi haksızlık yaratır. Oyuncular mağdur ama haksızlık yaratır. Futbolcular derneğinin yanındayım ama bu kural bu sene uygulanmaz. Alınan karar bir sene sonra uygulanır. O zaman herkese bir hak vereceksin, diğer türlü sorun çıkar."

"Adem Ljajic duran topları iyi kullanıyor. Bursa maçına bu yüzden kadroya aldım. Sahada neler yapacak göreceğiz. İyi bir oyuncu, hücumda yararlı olmasını bekliyorum."

"Pepe'nin primlerini personele dağıtması dışarı çıkmamalı. Bunlar konuşulmamalı. İyi bir niyetli oyuncu olarak onu takdir ederim ama bunu bilmek zorunda değilim. Bu tarz şeyler söylenmemeli."

"Lucescu biraz fazla eleştiriliyor olabilir. Bu eleştiriler olacak. Ben bunlara alışığım. Kendisi de bunları biliyor."


 

 
 

 

 
 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler