Koç'tan Yanal, Aatıf, Dirar ve Volkan açıklaması

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, gündemi değerlendirdi ve futbol takımı içinde yaşananları anlattı.

Yayınlanma: 10.10.2018 - 13:35
Koç'tan Yanal, Aatıf, Dirar ve Volkan açıklaması
Abone Ol google-news

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, FB TV'de gündeme dair açıklamalarda bulunuyor. Koç, adı Fenerbahçe ile anılan teknik direktör Ersun Yanal ile ilgili olarak "Dün olmadı, bugün de yok, yarın da olmayacağını düşünüyorum. Ersun Yanal hoca planlarımızda yok" dedi. Teknik ekipteki görevden alınmalar ve kadro dışı konularında da açıklamalarda bulunan Koç, "Sezon başından itibaren yardımcı antrenörlerden biri antrenman verilerini, kulüp dışına sızdırdı" ifadelerini kullandı. Koç, "Aatıf ve Dirar poerformanslarındaki yetersizlik disiplinsizlik ve vurdumduymaz tavırlar nedeniyle kadro dışı bırakıldı" diye konuştu. 

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, FB TV'de gündeme dair açıklamalarda bulunuyor. İşte Koç'un yaptığı açıklamalardan satır başları...

''3 maç var ki top bir kez kalemize girmiş ve hepsi gol olmuş"

 ''Tahminimizin çok ötesinde olumsuz tablo var. Köklü değişim dedik, büyük hayaller dedik. Tabii bunların içinde riskler var, sancılar var. Engeller var. Puan tablosuna baktığımız zaman olmaması gereken bir durumdayız'' dedi.

''Ne kadar iyi iş yaparsanız yapın, top çizgiyi geçmediğinde yaptığınız işler göz ardı ediliyor. Hatalar yaptık, yapacağız. Tecrübeyi iş başında ediniyorsun. Bu işin okulu yok...3 maç var ki top bir kez kalemize girmiş ve hepsi gol olmuş. Bu yolda iyi oynamadığında da kazanabilmek çok önemli. O maçlarda 5 puan dahi çıkarsak farklı şeyler konuşurduk''

- Bana sorarsanız Beşiktaş ve Başakşehir maçlarında galibiyeti kaçıran taraf bizdik. Sonuç; 8 maçta 8 puan. Bu sıkıntılı durumdan çıkacağız.

- Biz 4 ay önce göreve geldik. Neyi devraldığımızı unutmayalım. Kulübün şartlarını göz ardı etmeyelim.

"Transferlerimiz eleştiriliyor, zaman gösterecek. Lugano'yu hatırlayın"

- Transferlerimiz eleştiriliyor, çok erken, zaman gösterecek. Lugano'yu hatırlayın. Edu'nun ilk geldiği yıllarda oynadığı futbolu hatırlayın, gözlerimize inanamıyorduk. Aynı futbolcuların sonra Fenerbahçe'ye nasıl katkı sağladığını gördük''

''Giuliano ve Josef de Souza hocamızın satılmasını istemediği isimlerdi"

- Giuliano ve Josef de Souza hocamızın satılmasını istemediği isimlerdi ancak aldığımız teklifleri kabul etmemek sorumsuzluk olurdu. FFP'ye uymak zorundaydık. FFP olmasa dahi kulübün içinde bulunduğu ekonomik durumda kendi kendimize FFP uygulardık.

- Sivasspor maçına sponsorlarımızla çıkacağız. 

- Zaman zaman taraftar gibi düşünüp, davrandığım için eleştiriliyorum. Kabul edemediğim tek bir şey var. Takım mücadele ettikten sonra yuhalamak, gireni ya da çıkanı ıslıklamak kabul edemediğim şeyler. 

- Bu kulübün gerçek sahibi taraftarlardır. Ne biz ne de başka bir yönetim kısa vadeli tepkilerle bu kulübü yönetemeyiz.

"Ersun Yanal hoca planlarımızda yok"

- Dün olmadı, bugün de yok, yarın da olmayacağını düşünüyorum. Ersun Yanal hoca planlarımızda yok. Kendisiyle ne konuştuk ne de konuşmayı planlıyoruz. Taraftardan rica ediyorum, bu sevdaya bir son verin.

"Kadro dışı ve göreve son verilme duyurusunu bilerek yaptık"

- Kadro dışı ve göreve son verilme duyurusunu bilerek yaptık. Detayları bilerek vermedik. Bir plan dahilinde yaptık. İyi de oldu. Dostumuzu düşmanımızı gördük. Şimdi söz sırası bize geldi.

- Aykut Hoca ayrılırken ekibimle yollarınızı ayırırsanız ne olur onların haklarını koruyun, başka bir yere gittiğimde yanıma alırım dedi. Sezon başı istifa ettiler ama aradım, o da bu geçiş sürecimizde bizimle çalışmaya devam etmelerini istedi. Sert bir geçiş yaparken teknik ekibin bu geçiş sürecinde yardımcı olabileceğini düşündük. 

- Keşke daha önce el sıkışıp ayrılsaymışız diyoruz bugünlerde. En basit yeniliğin yeni bir icatmış gibi algılandığını, eski düzenin daha iyi olduğu gibi düşünceler futbolcular arasında ve Samandıra'da yayıldı. Bu iş nerelere geldi gösterelim.

- Ne değişim yapmak istesek bir dirençle karşılaştık. Samandıra'da futbolcu ve personele de bu durum yansıdı. 7-8 kişilik bir ekipti.

"Sorumluluklarını yerine getirmiyorlardı"

- Görevlerine son verdiğimiz antrenörler sorumluluklarını yerine getirmiyordu.

- Takım içindeki sorunları nasıl çözeriz diye konuşulduğunda Turgay Altay, 'Bana ne benim sorunum mu? Fenerliler düşünsün' diyor. Bu birkaç kez tekrarlanıyor. Saha antrenmanları sırasında umursamaz tavırlar sergiliyor. Oyuncular 'maça yorgun çıkıyoruz' diyorlar.

- Uygulanan dayanıklılık testinin ve sonradan düzenlenen çalışmaların çok yanlış olduğu ve bu yaklaşımın çok ağır sakatlıklara neden olabileceği ortaya çıkıyor.

- Gelelim Beşiktaş maçına... Maç öncesi gerek tesis çalışanları, gerek teknik kadro oyuncuların moralini bozmak için çalışıyor. Beşiktaş maçı öncesi tesis içinde çalışanlara ve oyunculara tamamen olumsuz eleştirilerde bulunarak havayı bozuyorlar. O gün bir prim açıklanıyor. Primin yetersiz olduğu, yönetimin yetersiz olduğu şeklinde aleni şekilde konuşmaya başlıyorlar.

- Beşiktaş maçı öncesi soyunma odasında halı var 'Bu halı ne?' diye soruluyor 'Bugün Beşiktaş bizi yenecek hocanın cenazesini buna saracağız' diyor. 'Biz bu takımı yenecek güçte değiliz' deniyor.

- Spartak Trnava maçı öncesinde yemek yerken personele 'safınızı belli edin' diyerek yemekte o tarafa veya bu tarafa geçin deniyor. Maç öncesi oyunculara da 'Hocanın gidiş tarihi belli, ne zaman ayrılacağı söylendi' diyor.

"Samandıra'dan dışarıya bilgi sızdırmışlar"

- Biz cuma günü mesai sonrası işlerine son verdik ki Samandıra'ya gelip eşyalarını toplamasınlar diye, bunu bilerek yaptık. Hazırlıksız yakalansınlar diye. İyi ki de yapmışız çünkü ondan sonra kötü şeyler oldu. Kabullenmekte zorlanıyorum.

- Bir arkadaşın bilgisayarında görüyoruz ki, 28 Haziran'dan itibaren idman programı, performans verileri, görüntüler, tüm maç istatistik ve raporlarını dışarıya sızdırıyorlar. Kendi gmail hesabına yolluyor ve oradan bir 3. kişiye yolluyor.

"Söyleyeceklerimin daha da fazlası var ama bekleyelim bakalım"

- Söyleyeceklerimin daha da fazlası var ama bekleyelim bakalım, bunların üzerine neler söyleyecekler. Taraftar bizim iyi niyetimizden şüphe etmesin. Saha dışında da çok mücadele ediyoruz. 

- Siz tribünlerde işler kötü giderken bağırıp çağırırken, bizim nelerle uğraştığımızı unutmayın. Siz bize inanmazsanız, biz muvaffak olamayız. Lütfen bu dediklerimi etraflıca tartın. İyi niyetimizden şüphe etmeyin. İşler yoluna girecektir.

 - Fenerbahçe taraftarından rica ediyorum, büyük resmi görün. Kızdınız, haklısınız ama iki top kaleye girse 6 puan, bambaşka bir şey olacak belki. Arkamızda durun, bize inanmaya devam edin. Siz arkamızda olduğunuz sürece herkesle mücadele ederiz.

Müjdat Yetkiner ile ilgili... 

- Müjdat Yetkiner geçen gün televizyona çıkmış. Olay 4 Haziran'da yaşanmış, 4 ay sonra ne hikmetse bir şekilde bu konu gündeme geliyor. Ben küfür etmedim diyor. Biz öyle bir ülkede yaşıyoruz ki yalan söylenince inanılıyor, doğru söyleyen doğruları ispat etmek zorunda kalıyor.

- 4 Haziran seçimler bitmiş, sonuçlar belli. Müjdat Hoca mert bir insan. Söylüyor Aziz Yıldırımcıyım diyor. Olabilir, sorun yok. Sonra Dereağzı'nda hem bana hem bana oy vermiş kişilere hakaret ve küfürler savuruyor.

"Aatıf ve Dirar disiplinsizlik ve vurdumduymaz tavırlar nedeniyle kadro dışı bırakıldı"

- Aatıf ve Dirar genel olarak disiplinsizlik, ciddiyetsizlik, vurdumduymaz tavırlar, ekip ruhundan uzak görüntü ve sportif açıdan yetersizlik olduğu için kadro dışı bırakılmıştır.En mutsuz günlerimizde bile bu iki oyuncu [Aatif - Dirar] şen şakrak. Gamsız mı dersin artık. Futbolcu insanların harcadığı mesai ve aldığı paraya bakınca en üstte. Ekmeğini yediğiniz kulüpte nasıl bu kadar vurdumduymaz olabilirsiniz? Bilhassa 3 büyük takımda futbol oynayan insanların harcadığı mesaiye oranla aldığı maaş, en üst baremdedir. Kulübünüzde işler böyle giderken nasıl bu kadar rahat olabilirsiniz?

- Dirar mesela; milli takımdan geç dönmesi, takım toplantısına katılmaması, verdiği mazeretin geçerli olmaması. Göztepe maçında oynadı, beğenilmedi. Ertesi maçta kadroya alınmayınca hocaya gidip 'Ben artık tatildeyim' demesi...

Volkan neden kadro dışı bırakıldı?

"Ben Volkan'ı tanıdığımda 19-20 yaşındaydı, biraz daha büyüktü. Volkan zaman zaman kızsam da kişilik olarak sevdiğim biri. İyi bir baba, çok iyi bir eş. Çok güzel bir ailesi var. Düğününde nikah şahitliği yaptım, o tarafı da özel..."Bizim için zor bir karardı. Üstüne basarak söylüyorum. Ne Comolli, ne Phillip Cocu, benim inanmadığım bir kararı bu konuda bana aldırtamaz.

- Kendisine de söyledim, "Belki birinci kaleci olmayabilirsin ama sen Fenerbahçe'ye hizmet etmelisin." dedim. Kaleci konusunda istenmesine rağmen hamle yapamadık. Hocamız da Comolli de Volkan'ı tanıdıkça Volkan'ın büyük katkı sağlayacağına inandılar ve 1. kaleci yaptık

- Volkan ilk 6 maçta 1. kaleciydi fakat iyi başlamadı. O başlangıçtan sonra karar verdik ki, bir kaleci daha lazım. Her zaman bir kaleci alma düşüncesi vardı ama elinizdeki imkanları ve nereye kullanacağını önceliklendireceksin.

"Volkan hiçbir zaman Fenerbahçe'ye bilinçli olarak zarar vermek istemez ama..."

- Volkan hiçbir zaman Fenerbahçe'ye bilinçli olarak zarar vermek istemez ama bilinçaltı olarak yeni ekip, yeni kadro, kendisine yakın olan birkaç personelin ayrılması sonrasında ister istemez etkilendi. Belki bu onda insani bir rahatsızlık yaratmış olabilir.

- Kulübüyle bu kadar bütünleşmiş bir oyuncu fazla sahiplenme yüzünden de hatalar yapabilir. Kayseri maçı sonrası o da soyunma odasında konuştu. Gruplaşmalar var dedi. İçi dışı bir olan insanı severim.

- Volkan Demirel kendisinden beklentimizi karşılayamadı. Volkan'dan beklediğimiz takım ruhunu yaratma görevini kendisinden göremedik.

- Sabah gelip idman yapıyorlar, dinleniyorlar. Öğleden sonra bir daha idman ve ayrılıyorlar. Oyuncuların kaynaşmaları önemli. Öğreniyoruz ki oyuncular aradaki vakitleri odalarında geçiriyorlar. Burada kaynaşmak için kaptanların öne çıkması gerekiyor.

"Volkan Demirel Erwin Koeman'ın üzerine yürümüş. Tam bir volkan patlaması yaşıyor"

- Somut olarak iki olay yaşandı. Samandıra'dan haber geldi. Volkan Demirel, Erwin Koeman'ın üzerine yürümüş. Tam bir 'volkan patlaması' yaşıyor o gün Volkan. Biz de Samandıra'ya gittik. Ne olduğunu da anlamadık. Erwin 'Niye bana ters bakıyorsun?' gibi.

"Gördüm ki burada Volkan Demirel'in uyanması lazım"

Kıdemli bir futbolcunun diğer oyuncular ve personel üstünde biz yokken nasıl bir etkisi olabilir diye düşündüm. Gördüm ki burada Volkan Demirel'in uyanması lazım. Kendisiyle aynı gün dertleştik. Yaptığı kabul edilemez. Buradaki olay disiplinsizlik. Disiplinsizlik, yönetim kurulu seviyesinde saygısızlık, takım içerisindeki öncülük ve kaynaştırma görevini yerine getirememe sonrası Volkan Demirel hakkında böyle bir karar aldık.

VOLKAN'A AÇIK KAPI

- Dünkü davranışları Volkan'ın bugününü belirledi. Volkan'ın bugünden sonraki davranışları yarın ne olacağını belirleyecek. Kadro dışı kalması mukavelesi bitti anlamına gelmiyor. Çok iyi Fenerbahçeli diye başka oyuncudan fark görmesi de bir yere kadardır.

- UEFA listesinde Harun'dan sonra Volkan ve Erten'in isimleri yazılı. Allah korusun Harun'a bir şey olsa maça Erten ile çıkacağız. Bu riski göze aldım ben. FFP nedeniyle Berke'yi yazdıramadık oraya.

- Volkan sözleşmeli oyuncumuzdur. Benim arzum, bundan sonra doğru hareketleri yapmasıdır. Döner mi, nasıl döner, ne zaman döner ya da hiç dönmez, onun bileceği iş. Oturup onun da etraflıca düşünmesi lazım.

"Bilmez ama ilk istediğim futbolcu da Volkan Demirel'dir"

- Ben vefa konusuna önem veririm. Alex'in jübilesi niye yapılmadı diye çok gündeme geldi. Ben jübile işlerine başlamak istiyorum. Bilmez ama ilk istediğim futbolcu da Volkan Demirel'dir. Kalecilikten sonra da eğitimin en iyisini görüp Fenerbahçe'ye yıllarca hizmet etmesini çok isterim. Kişisel bir durum yok. Volkan inşallah tez zamanda yeniden Fenerbahçe futbol takımına katılır.

Aziz Yıldırım'la görüştüğü iddiası

- Aziz Yıldırım'la görüştüğü iddiası var. Aziz Yıldırım,15 yıl Volkan'a başkanlık yapmış, çağırdıysa gitmiştir. Çağırdığında gitmemişse yanlıştır.

"Ne Arsene Wenger, Ne Yanal, ne Blanc, ne de Tayfun Korkut'la herhangi bir görüşme gerçekleştirmedik"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, eleştirilerin hedefindeki teknik direktör Cocu ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. İşte Koç'un açıklamaları...

"Kötü başladık. Cocu'nun hazırlık maçlarında oynattığı futbol henüz takıma yansımamış. İnsanlar istedi diye ben Ersun Hoca'yı getirmemeyi düşünmüyorum. Ben Ersun Hoca ile uzun vadeli plan yapabileceğimizi düşünmüyorum. Onun şampiyonluğu keyif aldığımız şampiyonluktu.

- Hocamız çok çalışıyor, ağır mesai harcıyor. Zaman zaman tercihlerini sorgulamıyor muyuz? Sorguluyoruz ama içinde bulunduğumuz durumu sadece hocaya bağlamak ciddi anlamda yanlış olur. O yüzden tercihimizi Cocu yönünde kullanıyoruz

- Ne Arsene Wenger, Ne Yanal, ne Blanc, ne de Tayfun Korkut'la herhangi bir görüşme gerçekleştirmedik.

"Kim istemez Arsene Wenger'i?"

- Devre arasına kadar hoca değişikliği düşünmüyorum. Kim istemez Arsene Wenger'i? Çalışmayı bıraktığı ortamı, aldığı teklifleri bir düşünelim. Şu an bunları karşılayacak durumda değiliz.

"Ben de kızıyorum Damien Comolli'ye"

- Ben de kızıyorum Damien Comolli'ye. Takımlaşma konusunda daha sert önlemler alabilmeli. 6 hafta önce bu teknik kadroda sıkıntılar var dedim, harekete geçmesi zaman aldı. Bizim oyuncularımızın sırtının sıvazlanmasına ihtiyacı var dedim, olumlu sonuç çıkarabilirdi.

- Hırsız diyorlar terbiyesizler. Bir insanı hırsızlıkla suçlamak nasıl biliyor musunuz? Haddini aşan birkaç kişi var, gelin kontratları gösterelim size. Bu saldırılar aslında Damien'a değil, bana. Taraftarlar yanımda dursun, ben bunlarla mücadele ederim."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler