‘İnsanlar kullanılmaktan bıktı’

Zeytinli Rock Festivali’nde konser verecek olan metal efsanesi Brezilyalı Sepultura grubuyla konuştuk

Yayınlanma: 25.08.2018 - 22:26
Abone Ol google-news

Geçen yıl 200 binden fazla müzikseveri ağırlayan Balıkesir’in Edremit ilçesindeki Dalyan Sahili’nde gerçekleştirilen Zeytinli Rock Festivali bu yıl 29 Ağustos-2 Eylül arasında düzenlenecek. 5 gün boyunca 3 sahnede 90 sanatçıyı ağırlayacak festivalde Brezilyalı “trash metal” efsanesi Sepultura grubu da sahne alacak.1984 yılında kurulan grubun vokali Derrick Green ve gitaristi Andreas Kisser, sorularımızı yanıtladı.

Türkiye’ye son 10 senede birkaç kez geldiniz, nasıl buldunuz size olan ilgiyi? Türkiye’ye dair neleri seviyorsunuz?

Konsere gelen insanların coşkusu bizim burada olmamızdaki ana etken. Onlarsız burada olamazdık. Ülkenin kültürü çok güzel, burada olmak her geldiğimizde yeni tecrübeler kazandırıyor bize.

Aslında sizin de çarpık kentleşme, adaletsiz kalkınmaya dair şarkılarınız var. Türkiye’nin de böyle bir dönem yaşadığını biliyor muydunuz?

Evet, ama bunun sadece Türkiye’de olmadığını düşünüyorum. Ne yazık ki dünyanın her yanında meydana geliyor. İnsanlar da kullanılmaktan bıktı artık. Değişim, ancak anlayış ve bilgi ile gerçekleşebilir.

 Konsere gelecekleri ne bekliyor, onlara ne mesaj gönderirsiniz?

Gelin ve şovumuzun tadını çıkarın, kutlamaları ve müzik sevgisini bizimle paylaşın. Anın parçası olun. Biz bunu hep yapıyoruz!

 Üretken bir grupsunuz. Çalışmalarınızdaki en büyük motivasyonunuz nedir?

Müzik yapmak tutkusu olduğuna inanıyorum. Bizim karakterlerimiz de çalışmalarımızla ilgili açık fikirli olmamıza olanak sağlıyor. Canlı çalmak, bir gruba dahil olmanın en önemli nedenlerden biri ve yıllar içinde bu çok fazla değişmedi.

 

İŞTE ZEYTİNLİ’NİN PROGRAMI

 29 AĞUSTOS ÇARŞAMBA / Siyah Sahne: Teoman, Selda Bağcan & Boom Pam, Mabel Matiz, Gaye Su Akyol, İlhan Erşahin’s İstanbul Sessions, Niyazi Koyuncu, Jakuzi. Kırmızı Sahne: Hey! Douglas, Della Miles (US), Sena Şener. Akustik Sahne: Yeni Türkü, Ezgi Aktan.

 30 AĞUSTOS PERŞEMBE / Siyah Sahne: Duman, Ceza, Cem Adrian, Can Bonomo, İskender Paydaş. Kırmızı Sahne: Ezhel, The Godfathers (UK), Gökcan Sanlıman, Cihan Mürtezaoğlu. Akustik Sahne: Bülent Ortaçgil, Gündoğarken, Erkan Oğur & İsmail Hakkı Demircioğlu. 

31 AĞUSTOS CUMA / Siyah Sahne: Athena, maNga, Ceyl’an Ertem, Umut Kuzey, Oceans of Noise, Can Gox. Kırmızı Sahne: Yüzyüzeyken Konuşuruz, Gazapizm, Ozbi feat. Gülce Duru, Palmiyeler. Akustik Sahne: Pilli Bebek, Ogün Sanlısoy, Murat Yılmazyıldırım.

1 EYLÜL CUMARTESİ / Siyah Sahne: Şebnem Ferah, Ümit Besen & Pamela, Büyük Ev Ablukada, Adamlar, Deniz Tekin, Sattas, Eda Baba. Kırmızı Sahne: Baba Zula, Son Feci Bisiklet, Pacifico (CL). Akustik Sahne: Kalben, Mehmet Güreli.

2 EYLÜL PAZAR / Siyah Sahne: Sepultura (BR), Pentagram, Moğollar, Hayko Cepkin. Kırmızı Sahne: Kesmeşeker, Yok Öyle Kararlı Şeyler, The Madcap, Piiz, Kök, Yedinci Ev. Akustik Sahne: Fatma Turgut, Hüsnü Arkan, Tuna Kiremitçi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler