Yeni mevsim yapıtlar

İstanbul Devlet Opera ve Balesi ve İzmir Devlet Opera ve Balesi yeni sezonu açıyor.

Yayınlanma: 02.10.2018 - 23:27
Abone Ol google-news

İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) “Don Kişot” ile bale sezonunu açıyor
Ludwig Minkus’un bestelediği Don Kişot Balesi, geçtiğimiz yıl gördüğü büyük ilgiden sonra bu sezon da izleyici ile buluşacak. Yüksek seviyedeki bale tekniğiyle dünyaca ünlü toplulukların repertuvarlarında değişmez bir yeri olan Don Kişot’u M. Petipa’nın koreografisiyle Ayşem Sunal Savaşkurt sahneye koydu.

Eser; 4, 19, 23, 25, 26 Ekim tarihlerinde saat 20.00’de, 6, 20, 27 Ekim’de saat 16.00 da Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde sahnelenecek.

İDOB bu sezon
Verdi’nin müziklerinden, G. Armağan Davran ve A. Volkan Ersoy’un senaryo - koreografisi ile oluşturulmuş Üç Silahşor adlı eseri 1 Aralık 2018’de ilk kez sahneleyecek. A. Adnan Saygun’un ölümsüz eseri Yunus Emre ise, Uğur Seyrek’in koreografisi ile neo klasik bale eseri olarak prömiyerini 23 Şubat 2019 tarihinde gerçekleştirecek. Çetin Işıközlü’nün müziğini, Deniz Özaydın’ın koreografisini yaptığı Judith ve müziği Çaykovski’nin koreografisi David Sonnenbluck’ un 3 Aşk balesi, Dünya Dans Günü Kutlamaları ve 3 Bale, bu sezon sahnelenecek diğer bale eserleri olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler