Cazda kadın nefesi

Uluslararası Ankara Caz Festivali ‘Kadın ve Caz’ temasıyla yerli ve yabancı çok sayıda sanatçı ile gruba ev sahipliği yapacak.

Yayınlanma: 03.05.2018 - 21:50
Abone Ol google-news

Bu yıl 22. yaşını kutlayan Uluslararası Ankara Caz Festivali, Bilkent Station’da düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. 8-13 Mayıs tarihlerinde Ankara’nın 4 farklı mekanında gerçekleşecek konserler hakkında bilgi veren Caz Derneği Festival Koordinatörü Tuğçe Alpaslan, “Ankara 6 gün boyunca dolu dolu bir festivale ev sahipliği yapacak. Caz müzik sevgisi Türkiye’de her geçen gün katlanarak artıyor” diye konuştu. Festival kapsamında Karsu Dönmez, Nilüfer Verdi, Ayşe Tütüncü, Yıldız İbrahimova, Şenay Lambaoğlu, Su İdil, Dolunay Obruk, ODTÜ Caz Topluluğu, Türk Armoni Yıldızları Orkestrası (Solistler: Ece Göksu, Şirin Soysal, Dilek Sert Erdoğan), Demet Varoğlu, Janusz Szprot Quartet (feat. Sanat Deliorman), Giulia Valle Trio, First Gig Never Happened ile Hava Kuvvetleri Cazın Kartalları Orkestrası gibi sanatçılar ve gruplar sahne alacak.

Uluslararası Ankara Caz Festivali hakkında bilgiler veren Alpaslan, festivalin bu yılki temasının ‘Kadın ve Caz’ olduğunu vurguladı ve “Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri olmak üzere 3 tane büyük kuvvet orkestramız temaya uygun olarak kadın solistlerle sahneye çıkacak. Erkekler önlerinde kadın solistle izleyenlere keyifli bir performans sunacak. Festivalin tüm kurgusu kadınlar üzerine yapıldı” ifadelerini kullandı.

‘Caz müziğe ilgi artıyor’

Caz müziğin son 2 yıldır büyük bir ivme kazandığını belirten Alpaslan, “Eskiden caz müziğe çekimser yaklaşılırdı şimdi merak ediliyor ve çok yakından takip ediliyor. 22 yıldır caz müziği müzik dinleyicilerine sevdirmek için yoğun çaba sarf ettik. Festivali ilk düzenlendiği yıl takip edenler şimdi çocuklarıyla festivalimize katılıyor. Her geçen gün caz müzik seven kişilerin sayısı katlanarak artıyor” diye konuştu. Alpaslan ayrıca festivalden elde edilecek gelirin bir kısmının burs fonuna aktarılarak eğitim hayatını sürdüren öğrencilere burs olarak verildiğini söyledi. Konserler dışında Sibel Köse ile Caz Vokal atölyesi, Senem Diyici ile “Çocuk ve Ritim” atölyesi, Leyla Diana Gücük’ün “Perform Jazz” fotoğraf sergisi gibi etkinliklerin yanı sıra söyleşiler de yer alacak. Festival programına http://www.ankaracazfestivali. com adresinden ulaşılabilir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler