Erdoğan: Yolunu şaşıran varsa tasfiye edeceğiz

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimler üzerinden partisi ile ilgili yaptığı değerlendirmede "Yolunu şaşıranlar varsa ya ıslah ya da tasfiye edeceğiz." dedi. Erdoğan, "üç dönem kuralı" ile ilgili de "Üç dönemden fazla olmayacak dedik, ama iyi çalışan arkadaşlarımız başka yerlerde değerlendirilecek." diye konuştu.

Yayınlanma: 20.11.2018 - 12:00
Abone Ol google-news

<video:1146039>

 

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de düzenlenen partisinin grup toplantısında konuştu.

Anadolu Kültür çalışanlarının Gezi Parkı eylemleri gerekçe gösterilerek gözaltına alınmasına gelen tepkilerini eleştiren Erdoğan, "Öyle lafla çevrecilik olmuyor. Gezi Parkı olaylarını yapanların finansörü olan bu kişi ile iltisaklı olan kişiler geçenlerde gözaltına alındı. Malum çevreler, hatta ve hatta batı dünyasından kişiler açıklama yapıyor. Şimdi bu kişi içeri alınınca neden rahatsız oluyorsunuz? Kendi ülkenizde olunca feryadı figan bizim ülkemizde olunca 'akademisyenlerin finansörüdür vs.' diyorsunuz. Gelin siz bunları bizim külahımıza anlatın." dedi.

"BÜROKRASİDE BUNDAN KAYNAKLI REHAVET OLDUĞUNU BİLİYORUZ" 

Erdoğan, "Kabinemizin toplantılarında önemli gördüğümüz projelerimizi istişare etmemiz gereken her hususu gündemimize alıyoruz. Pek çok ülkenin oldukça uzun zaman ve enerji harcayarak gerçekleştirdiği bir dönüşümü bir kaç ay içinde büyük ölçüde tamamladık. Bakanlıklarımızda sistemin henüz tam oturtulamamış olmasından dolayı bazı sıkıntılar olduğunu ve bürokraside bundan kaynaklanan rehavet olduğunu biliyoruz. Bunları en kısa sürede aşacağız. Böyle dönemler imtihan dönemleridir. Başarılı olanlar milletimizin gönlünde yerini alacak veremeyenler ise nöbeti devredeceklerdir" diye konuştu. 

"GÜNDEMLERİNDE HALA 'BİZ TÜRKİYE'Yİ NASIL KARIŞTIRIRIZ' BU VAR" 

Erdoğan, "Dün TürkAkım doğalgaz boru hattının Karadeniz'den ülkemize ulaşması törenine katıldık. Konuşacaksak bunları konuşalım. Sizin bunlarla hiç alakanız yok mu? Karadeniz'in bir ucundan diğer ucuna böyle bir yatırım gerçekleşiyor. Ülkemize yeni bir doğalgaz imkanı doğuyor. İnşallah önümüzdeki yıl bu hattan doğalgaz akışını başlatmayı planlıyoruz. Bu gündeminizde değil. Gündemlerinde hala 'biz Türkiye'yi nasıl karıştırırız' bu var. Ülkemizi bölemeyeceksiniz böyle bilin. Partimiz aday belirlemek  için kesintisiz mesaide. Benim aziz milletim bu ülkenin düşmalarına gereken dersi sandıkta verecektir. Titiz araştırma, soruşturma ile adayları netleştiriyoruz. Aday tespiti noktasında sık sık bir araya geldik. İlçelere de inmeye başladık. Geçtiğimiz pazar günü temayül yoklamaları yapıldı. Titiz bir araştırma ile adaylarımızı netleştirmenin gayreti içindeyiz. İnşaallah yakında milletimizle paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

AKP ÖNCESİNE DÖNÜLMESİNİ İSTEYENLERİ GERİCİLİKLE SUÇLADI

Erdoğan şöyle devam etti: Ülkemizde son dönemlerde eski Türkiye'de kaldığını düşündüğümüz tartışmaların içine çekilmeye çalışıldığını görüyoruz. Birilerinin ısrarla 1940'ların, 1960'ların, 1990'ların baskı dönemlerine taşımaya çalışması manidardır. Yapılmaya çalışılan gericiliktir, irticacılıktır, çağdışılıktır. Zulüm günlerine geri dönülmesini talep edenlere ne söylenebilir ki?


"İZMİR'İN SU SIKINTISINI BİZ GİDERDİK"

Sadece işbilmez değil aynı zamanda rüşvet, yolsuzluk, mezhepçilik, meşrepçilik paçalardan akıyordu. Su zaten hiç akmıyordu. CHP'nin enkazını kaldırmak bize nasip oldu. İstanbul'un su sıkıntısını giderdik. Diğer illerde asırlık ihmalleri gidermek de bize nasip oldu. İstanbul'un su sıkıntısını biz giderdik. İzmir'in su sıkıntısını bile biz giderdik. Adı yasaklarla, yoklukla, faşizan baskı ile özdeşleşen bir partinin hala aynı kafada gidiyor olması ülkemizin bir talihsizliğidir. Adımını millet düşmanlarıyla birlikte atanlar artık siyasette inşallah yeniden hortlayamayacak. Bu CHP kafası 31 Mart'ta bir kez daha hakettiği dersi inşallah sandıkta alacaktır.

"YOLU ŞAŞIRAN VARSA TASFİYE EDECEĞİZ"

Türkiye'yi eski karanlık günlerine döndürmek isteyenler, kendi karanlıklarında kaybolup gideceklerdir. Biz kendimizi milletimize adadık. Daha çok çalışacağız. Noksanlarımız varsa tamamlayacağız, yanlışlarımız varsa düzelteceğiz. Yolunu şaşıranlar varsa ya ıslah ya da tasviye edeceğiz. Her kimki aday gösterilmediği için başka mecralar arıyorsa o kişi zaten Ak Parti'li olamamış demektir. Her kimki ben "İstediğim aday aday gösterilmedi" diyorsa yanlış yerdedir. Aday yapılınca güzel de aday yapılmayınca neden bozuluyorsun. Bu hareketin ilkelerine sarılmak bizim görevimizdir. Demokrasi içinde siyaset yapmak demek ideallerle mümkün olabildiği kadar birbirine yaklaştırmak demektir. Ak Parti ben değil, biz partisidir.

"ÜÇ DÖNEMDEN FAZLA OLMAYACAK DEDİK AMA..."

Bu vesileyle  "üç dönemden fazla olmayacak" dedik, ama iyi çalışan arkadaşlarımız başka yerlerde değerlendirilecek. 

"CHP TABANININA" TAZİYE MESAJI

Bu arada malum dün defnedilen CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan'a da bizler Ak Parti grubu olarak, Ak Parti tabanı olarak Allah'tan rahmet diliyoruz ve CHP tabanına da bu temennilerimizi iletmek istiyoruz.

ERDOĞAN'A "ÇOCUK İŞÇİLİĞİ İLE MÜCADELE" BİLDİRİSİ  TAKDİM EDİLDİ 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Bakanlık ile Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) iş birliğinde TBMM’de Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla düzenlenen 19'uncu Ulusal Çocuk Forumu'na katıldı. Bakan Selçuk, Türkiye Çocuk Hakları Koordinatörleri tarafından hazırlanan "Çocuk işçiliği ile mücadele" bildirisini çocuklar ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a grup toplantısında takdim etti. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler