Akşener açıklamıştı... CHP'den ilk yorum: Ortak aday değil

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin meclis grup toplantısında 5 belediye başkan adayını açıkladı. Meral Akşener, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na geçen günlerde MHP'den istifa eden Burhanettin Kocamaz'ı aday gösterdiklerini duyurdu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun Burhanettin Kocamaz’ın iki partinin ortak adayı olmadığını söyledi.

Yayınlanma: 04.12.2018 - 10:01
Abone Ol google-news

<video:1159516>

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, grup toplantısında beledieye başkan adaylarını açıkladı.  Akşener, İYİ Parti'nin Mersin Belediye Başkan Adayının Burhanettin Kocamaz, Afyon Belediye Başkan Adayı Mahmut Koçak, Niğde Belediye Başkan Adayı Mümin İnan,  Elazığ Belediye Başkan Adayı Ali Şekerdağ, Isparta Belediye Başkan Adayı Gökmen Gökmenoğlu olduğunu açıkladı. 

<haber-yatay:1159382>

 


CHP'DEN AÇIKLAMA

Hürriyet'ten İsmail Saymaz'ın haberine  göre CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun Burhanettin Kocamaz’ın iki partinin ortak adayı olmadığını söyledi. Seyit Torun CHP’nin Mersin’de kendi adayı ile yerel seçimlere gireceğini belirtti.

Böylece Balıkesir’in ardından Mersin’de de CHP ve İYİ Parti’nin ortak aday göstermeyeceği kesinleşti. İki partinin ortak aday göstereceği iddia edilen büyükşehir sayısı ise 8’e düşmüş oldu.

Akşener'in konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

-Türk ekonomisine saldıran dış güç masalı artık tutmuyor. Haberiniz var mı? Yeni bir terör örgütümüz oldu. SOTÖ. Soğan terör örgütü. Yetmedi 3 liraya aldığını 2 liraya satmıyor diye esnafı suçladılar. Yetmedi çok et yiyor diye ahaliyi suçluyor. Enflasyon yükselmesin diye aldıkları önlem TÜİK başkan yardımcısını görevden almak oldu. Enflasyon geriliyormuş. Neresi umut veriyor bu tablonun. Dış borcu çiftçi ve esnaf mı çıkarıyor? Sen ülkede bir şey ürettin de çifti ve esnaf engel mi oldu? Yetki aldın milletle uğraşmayı bırak enflasyonla işsizlikle uğraş. 16 yıldır sen ağladın millet dinledi. Artık millet ağlıyor sen dinle çare bul. Bütün yetki elinde ama hal bahane üretiyorsun.

— Yola çıkarken dedik ki, insanları yönetmeye değil, devleti yönetmeye taliptir. Milletin tek derdi, hayat pahalılığı, milletin derdi işsizlik. Sofralarda etler havalarda uçuyor. Elektrik faturaları aldı başını gidiyor. 40 kere söylersek millet inanır zannediyorlar. Pazarlarda eciş bücüş sebze arayan annelerden haberleri yok. Aziz milletimiz her şeyin farkında. Bunların tek bir sebebi var, o da AK Parti'dir. Milletin gözüne baka baka kandırıyorlar. İlk defa bir iktidar ekonominin gidişini çiftçiye, işçiye yıkıyor. Daha geçen hafta bir bakan ekonomik tablodan Amerika'yı sorumlu tuttu. Erdoğan Arjantin'e gidip Trump'a "Sevgili dostum" diyor. E kardeşim adını koyun! Amerika dost mu düşman mı? İçeride başka dışarıda başka oynuyorsunuz. Bedelini de bu millet ödüyor.

-Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili yasa tekliflimiz bugün Meclis'e geliyor. Bütün partilere çağrımız gelin bu yasayı onaylayalım. Ağababalar kabul etmez tabii.

 -Yandaşlara vergi affı çıkaralım desek eller havaya olur. Biz Meclis'e çalışmaya geldik. Azimliyiz. Bunu bilin ona göre tutumunuzu belirleyin. İYİ Parti, Meclis'in en çalışkan partisi olacak derken şaka yapmıyorduk. 

-Öğrencilerden sınav ücreti alınmasın, genç işsizlere vatandaşlık maaşı vermek istiyorum. Gençlerin hayata borçlu değil alacaklı başlamalarını hayal ediyorum.

-Rahmetli Erbakan hocamın dediği gibi bunların her hamlesi pansuman. Kötü yönetiyorlar, yanlış kararlar alıyorlar ve kriz git gide derinleşiyor.

-Sayın Erdoğan AKP'nin değil Cumhur İttifakı'nın adayı olarak seçildi. Hangi teklifi getirdiysek birlikte reddediyorlar. Hele ki milli meselelerde HDP'yi de yanlarına alıp birlikte reddediyorlar.

-Soğan baskınları düzenlediler.Enflasyonun sorumlusu Erdoğan değil de çiftçiymiş gibi göstermek için yapıldı bu. Rekabet Kurulu açıkladığı raporda iktidarın propagandasını boşa çıkardı. Ne yapacaklar? Görevden alacaklar. Sayıştay'da görevden aldılar, Rekabet Kurulu'ndan da görevden alacaklar. Erdoğan düzeni bu. Yolsuzluk yapana dokunmaz.

-(Ergenekon davası)Sayın Erdoğan bu kumpas davası için 'savcısıyım' diyordu. 10 yıl sonra anladı ki, böyle bir terör örgütü yokmuş. Eh buna da şükür.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler