İYİ Parti'den 'Cumhurbaşkanı' uyarısı: Yasak gelsin

İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı'nın yayınladığı basın bülteninde 'Yüksek Seçim Kuruluna seçim yasaklarına uyması gereken kişiler arasında Cumhurbaşkanının da bulunması gerektiğini ve bu eşitsizliğe mahal vermemesini önemle hatırlatıyoruz' vurgusu dikkat çekti.

Yayınlanma: 19.12.2018 - 14:45
İYİ Parti'den 'Cumhurbaşkanı' uyarısı: Yasak gelsin
Abone Ol google-news

İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı'nın geçen hafta Ankara'da yaşanan YHT kazasının ardından bugün yayınladığı basın bülteninde AKP'yi suçlayarak

'Bu kaza maalesef yüksek hızlı tren kazası olarak ne ilktir, ne de bu aymazlık ve vurdumduymazlıkla son olacak gibi gözükmektedir. 2004’te Pamukova’da 41, yine aynı yıl Kocaeli’de 8, 2008 de Kütahya’da 9, 2018’de Çorlu’da 25, yine aynı yıl Ankara’da 9 vatandaşımız tren kazalarında hayatını kaybetmişlerdir. En güvenli toplu ulaşım araçlarından birisi olan demiryolu taşımacılığında, meydana gelen bu kazaların ana sebebi AK PARTİ hükümetlerinin bürokratik mevki ve koltukları ehliyet ve liyakat esasına göre değil, sadakat esasına göre dağıtmasıdır' açıklaması yaptı.

Açıklamasında seçim yasaklarına da değinen Paçacı, Yüksek Seçim Kurulu'na da seslenerek;

"24 Haziran’da, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilmesiyle Başbakanlık makamı kaldırılarak, yürütmenin başının Cumhurbaşkanı olduğu kabul edilmiştir. Sistem değişikliği sonrası Yüksek Seçim Kurulunun, 31 Mart seçimleri için yeni bir düzenlemeye gittiğini ve bu düzenlemede seçim yasaklarına uyması gereken makamlar arasında Cumhurbaşkanını saymayarak, dışarıda bırakmaya hazırlandığını görüyoruz.
 
Yeni sistemde yürütmenin başı Cumhurbaşkanıdır. Seçim yasaklarına aynı zamanda bir partinin genel başkanı olan Cumhurbaşkanın da uyması zaruridir. Aksi takdirde adil bir seçim ortamından bahsedilemez. Bu düzenleme, diğer partiler aleyhine ve serbest rekabet ortamına büyük zararlar verecektir. Yüksek Seçim Kuruluna seçim yasaklarına uyması gereken kişiler arasında Cumhurbaşkanının da bulunması gerektiğini ve bu eşitsizliğe mahal vermemesini önemle hatırlatıyoruz" dedi.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler