Kayakta tartışmalı seçim günü

Federasyon sandık başına MUZAFFER ERGÖZ yazdı

Yayınlanma: 12.09.2018 - 23:28
Abone Ol google-news

Kayak neyi seçecek?

Sporumuzun başına bir özerklik belası musallat oldu ki sormayın. Alt yapısı yeterince oluşturulmadan çok iyi niyetle başlatılan proje federasyonların bağımsızlığı tam bir fiyaskoya dönüştü. Bir grup çıkıyor ötekini hırsızlıkla suçluyor, öteki çıkıyor gece federasyon binasına girip evrak çaldın diyor, hop karakola. Şu anda kayak federasyonu başkanlığına adaylar karakolluk ve mahkemelik..

Çünkü Kayak Federasyonu Başkanını seçecek delegelerin neredeyse yarıdan fazlası naylon. Biraz daha açalım konuyu; Bakanlığın aday gösterdiği delege sayısı neredeyse kulüplerin delege sayısına eşit.  Bunlar ismen değil makam olarak aday gösteriliyor. Kayaktan gelme değiller, oysa Spor Bakanlığı tepeden tırnağa değişti bu yeni delegeler kayak camiasını ne tanır ne bilir. Bu yeni devlet delegeleri neye göre oy verecek? Bu seçim özerk olabilir mi? 

Hani denetçiler?

 Federasyonları denetlemez ancak denetler görünen bir spor bürokrasisi var. İthamlar, iddialar, suçlamalar havada uçuşurken hiç kimse kayak sporunun sorunlarını tek kelime ile tartışmıyor. Bakanlık 'gel bakalım sen bu borçları hangi yetkinle yaptın' diye sormuyor. Veya 'gel bakalım bu bütçeyi sen nasıl harcadın' bile demiyor. Yasal mecburiyet olmasına rağmen mevcut federasyon da mali kongre yapmıyor. Peki bu milletin paraları ne oluyor işte onu bilen yok. Soran, denetleyen de yok. Kısaca kavga devletin hesabını bir türlü soramadığı federasyon bütçesinin keyfe göre harcanmasından başka hiçbir amacın olmadığı bir kör döğüşü sürüp gidiyor.

 

Kayak camiasından gelmeyen, kayağın sorunlarını bilmeden kulüpleri ortadan kaldırıp kendisi kulüp olan federasyon ne özerkliğe ne de dağlara sığıyor. Çünkü kayak spor dağlardan şehirlere oradan da mahkeme koridorlarına taşındı. Kayak tarihi böylesine bir federasyonu ne gördü ne işitti. Spor bürokrasisi hiç işitmedi. Bugün Kayak federasyonu başkanı seçilecek koskoca iki sezon öldü gitti, kulüpler kepenk kapattı, federasyonun kendisi kulüp oldu. Kayak dağdan şehirlere oradan da bürolara taşındı. Kayak Federasyonu seçimini böyle yaptı, peki bugün ne seçimi yapılacak?  Mevcut  federasyonun cenaze namazı kılınacak


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler