Belediye davanın parasını ailelerden istedi

Binanın çökmesiyle iki kişinin öldüğü ve bilirkişi raporunda sorumlular arasında olduğu belirtilen Zeytinburnu Belediyesi, kendisine, yaşamını yitiren yurttaşların aileleri tarafından açılan davanın parasını bina sakinlerinden istedi.

Yayınlanma: 25.10.2018 - 23:38
Abone Ol google-news
 
<haber-dikey:1121983>
 
İstanbul Zeytinburnu’nda, 2015 yılının aralık ayında boşaltıldığı belirtilen 56 dairelik 7 katlı “Kuran” sitesi 13 Ocak 2017’de çökmüş, enkaz altında kalan Mehmet Akbaş (60) ve Mehmet Özdener (5) hayatını kaybetmiş, 17 kişi yaralanmıştı.
 
Mağdurlardan öğrendiğimiz bilgilere, yaşamını yitiren iki yurttaşın ailesi Zeytinburnu Belediyesi’ne açtığı dava sonucunda Belediye aileye 1 Milyon TL’ye yakın miktar ödedi. Sonrasında da Zeytinburnu Belediyesi aileye ödenen parayı, evlerini kaybetmiş bina sakinlerine, binanın altında olan ATM'lerin bankalarına ve bitişiğinde ki Petrol Ofisi'ne tebligat yollanarak kendisine ödenmesini istedi. 
 
Sitenin çökmesine ilişkin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan bilirkişi raporunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Zeytinburnu Belediye Başkanlığı yetkilileri ve site yönetim kurulu üyelerinin sorumlu oldukları belirtilmişti.
 

Yıkılan “Kuran” sitesi mağdurları, iki gündür sitenin enkazı önünde Zeytinburnu Belediyesi’ni protesto ediyor. Site sakinleri, evlerinin yıkılmasında ihmali bulunan Belediye’ye tepkisini, “Kentsel dönüşüm diyerek yeni binaları bile yıkılanlar var. Yağmaya, talana, soyguna hırsızlığına dur diyoruz”sözleriyle gösterdi. Bina sakinler, 3 yıldır kirada olduklarını ve 2015'te belediyenin kendilerine, yeni bir binanın 18 ayda yapılacağını söylemelerine rağmen hiç bir ilerlemenin de sağlanmadığın belirtti. Bulundukları yerlerde de kiraları ödeyemedikleri, Belediye Başkanı’na gittiklerinde kendilerine “Tamam. Bekleyin aceleniz ne?” cevabı verildiğini belirtildi. Mağdurlar, protestolarına her gün saat 19:00’da devam ettireceklerini Salı günü saat 14:00’da da Belediye önünde protesto edeceklerini ifade etti.
Eyleme Zeytinburnu Belediyesi’nde 20 yıldır taşeron olarak çalışan, Nisan 2018’de çıkarılan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile getirilen ‘Taşeron düzenlemesi’ kapsamında işinden atılan, 24 Eylül’de de “İşimi geri istiyorum” talebiyle İstanbul'dan Ankara'ya yürüyün ve 202 gün boyunca belediye binası önünde eylem yapan Kenan Güngördü'de destek verdi. Güngördü,'Haksızlıkları ve adaletsizlikleri ile yeni mağduriyetler yaratmaya devam ediyorlar. Telsiz mahallesinde de benzer bir mağduriyet yaratıldı. Oradaki aileler de tepkili'dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler