Mardin'de 250 kilo patlayıcı bulundu, 5 kişi gözaltına alındı

Mardin'de 32 ayrı bombalı saldırıda kullanılmak üzere yaklaşık 250 kilo patlayıcı bulundu. Patlayıcılarla birlikte 5 kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma: 01.11.2018 - 10:37
Abone Ol google-news
<video:1128131>

MARDİN Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaptıkları çalışmalar sonucu terör örgütü PKK tarafında kentte yüklü miktarda patlayıcı madde getirileceğini tespit etti.

Ekipler, terör örgütü mensuplarınca Suriye ülkesinden illegal yollar ile Türkiye’ye sevk edilmiş yüklü miktarda Patlayıcı Maddenin, Ceylanpınar- Kızıltepe karayolunda eylem amaçlı metropol illere taşınacağı bilgisinin alınması üzerine hemen operasyona başlattı.

Dün akşam saat 19.30 sıralarında Ceylanpınar-Kızıltepe karayolu üzerinde durdurulan bir araçta yapılan aramada, toplam 247,864 Kg PETN olduğu tespit edilen Patlayıcı madde, düzenekler ile birlikte V.T. , F.T. ile A.D. isimli (3) şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişileri sorgularında kendilerine bu konu ile ilgili yardım ettikleri belirten F.T. ile Y.O. isimli şahıslar da aynı gün düzenlenen eş zamanlı operasyon ile yakalanarak gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında şimdiye kadar 247.kg 864 gram PETN patlayıcı, 6 adet alpha fire Kuman'da, 32 adet alpha fire alıcısı, 62 adet elektrikli kapsül, 40 metre infilaklı fitil, 1 adet ruhsatsız Tüfek ve 6 adet kartuş ele geçirildiği bildirildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler