RTÜK ceza vermedi: 18 kanal kurtuldu

RTÜK, Bursa’da gelinin kaynanasını sokak ortasında tekme tokat dövmesine ilişkin görüntüler nedeniyle 20 televizyon kanalına ceza verilmesini gündemine aldı. Ancak 20 kanala ceza kesilmedi. Şiddeti yayımlayanlar arasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ağabeyi Serhat Albayrak’ın yöneticisi olduğu ATV ve A Haber’in de olmasının kararda etkili olduğu belirtildi.

Yayınlanma: 03.11.2018 - 22:08
Abone Ol google-news

Bursa’da bir kadının 82 yaşındaki kayınvalidesini sokak ortasında dövmesine ilişkin görüntüler, 26 Eylül’de Star, ATV, Kanal D, Show TV, HaberTürk, NTV, TV 8, Haber Global, TGRT Haber, Kanal 7, 24, Beyaz TV, A Haber, Ülke Tv, Akit Tv, AS TV, KOZA TV, Olay TV ve HALK TV’de sansürsüz, “buzsuz” yayımlandı. Görüntülerde; gelinin, “Kalk eve gideceğiz. Sen geberir misin, sen kâfir gibisin. Kalk eve gideceğiz adam gelmiştir arar bizi. Boğacağım bak anne seni. Vallah, öldüreceğim seni” sözleri de altyazılı olarak kullanıldı.

20 kanalın söz konusu yayını için RTÜK uzmanları; raporlarında, “Toplum vicdanını yaralayan söz konusu görüntü tekraren birkaç kez yayınlanmış ve herhangi bir buzlama açıkça yer almamıştır. Haber sunumunda kullanılan abartılı ifadeler ve görüntülere eklenen altyazı, sorumsuz habericilik anlayışının ürünüdür. Haber programları toplum nezdinde dizi-filmlerden, ‘reality’ programlar ve reklamlardan farklı bir anlam taşır. Gerçeğin ifadesi olarak kabul edilen haberler izleyiciyi büyük ölçüde etkilemektedir” ifadeleri kullanıldı. Aralarında A Haber ve ATV’nin de olduğu 20 kanala, “insana onuruna ve özel hayatın gizliliğine aykırı” yayın gerekçesi ile ceza kesilmesi önerildi. Ceza önerisi Üst Kurul toplantısında tartışmalara neden oldu. MHP ve CHP kontenjanından seçilen RTÜK üyeleri 20 kanala birden ceza kesilmesi yönünde oy kullandı. Ancak 20 kanal, AKP’li üyelerin oyları ile cezadan kurtuldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler