Diyarbakır'da geniş kapsamlı terör operasyonu

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde, AKP İlçe Başkanı Deryan Aktert'in şehit edilmesi, Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmesi, Dicle'de İlçe Jandarma Komutanlığı'na yönelik bomba yüklü saldırının faillerinin de aralarında şüpheliler için operasyon yapıldı.

Yayınlanma: 16.11.2018 - 15:11
Abone Ol google-news

 

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde, AKP İlçe Başkanı Deryan Aktert'in şehit edilmesi, Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmesi, Dicle'de İlçe Jandarma Komutanlığı'na yönelik bomba yüklü saldırının faillerinin de aralarında bulunduğu 93 kişiden, 74'ü gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen bu sanıklardan 38'i tutuklanırken, 36 kişi de adli kontrol kararı ve yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı. 19 kişinin yakalanması için başlatılan çalışmalara sürüyor.



İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerin istihbari çalışmaları doğrultusunda; Diyarbakır merkez, Yenişehir, Bağlar, Kayapınar, Sur, Dicle, Ergani, Çermik, Çüngüş, Lice, Hani, Hazro ve Kocaköy olmak üzere toplam 13 ilçede terör örgütüne eleman temin eden, örgüt propagandası yapan barınmalarını ve finans sağlayan, keşif ve bilgi toplayan kişileri yönelik büyük operasyon düzenlendi. Operasyonda, aralarında 7'si mahalle muhtarı olmak üzere toplam 74 kişi gözaltına alınırken, 19 kişinin yakalanması amacıyla da başlatılan çalışmalar sürüyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler