"Bazı RTÜK çalışanları var, kamerayı görse karakola bomba diye götürür"

RTÜK Başkanı İlhan Yerlikaya, kurum İzleme Değerlendirme Dairesi Başkan Yardımcılığı’na Şırnak Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü’nün atanmasını “Bu arkadaşımız Kürtçenin bütün lehçelerini bilmektedir. Bize de böyle bir eleman ihtiyaçtı” sözleriyle savundu.

Yayınlanma: 20.11.2018 - 22:51
Abone Ol google-news

 

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmelerde, RTÜK’ü eleştirdi. RTÜK’te liyakate değer verilmediğini belirten Öztunç, “Şırnak’ta Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü getirildi, İzleme Değerlendirme Daire Başkan Yardımcısı yapıldı. RTÜK’te o kadar çalışan personel var ki onlardan biri neden yapılmıyor? Bazı RTÜK çalışanları montajı bilmez, kamerayı bilmez; kamerayı görse karakola bomba diye götürür. O durumdalar ama maalesef yayıncılığı denetliyorlar” dedi.

Başkan yanıt verdi

RTÜK’e yönelik eleştirilere yanıt veren Başkan Yerlikaya, “RTÜK, biliyorsunuz, farklı lehçe ve dillerdeki yayınlara izin verdi; bu bağlamda, 32 tane kuruluş farklı dilde yayın yapmakta radyo ve televizyonlardan, bunların da 27’si Kürtçe. Bu arkadaşımız Şırnak’ta idareci olarak görev yapmakta hem de Kürtçenin bütün lehçelerini bilmektedir. Bize de böyle bir eleman ihtiyaçtı. Bu bakımdan, elzem bir konuydu, onun için aldık.”
‘İletişimde profesörüm’

Yerlikaya, ‘Radyo-televizyon alanında bilgisi olan kimse yok’ diye bir eleştiri geldi. Bu alanda 25 personelimiz var radyo televizyon bölümünden mezun. Başkan olarak da benim hem radyo televizyon alanında, iletişim bilimleri alanında profesörlüğüm var ve yayıncılık da yaptım. Kayseri İletişim Fakültesi’nde dekanken radyo, televizyon kurduk. Dolayısıyla benim de üyelerimizin de bu alandan olduğunu söyleyebilirim” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler