Koray’ın 10 Kasım listesi!

Derbi maçta yaşamını yitiren Fenerbahçeli gencin Atatürk sevgisi

Yayınlanma: 25.11.2018 - 11:51
Abone Ol google-news

Fenerbahçe için atan kalbinin durduğu saatlerdi Koray Şener’in. Galatasaray derbisini izlerken Türk Telekom Stadı’nın deplasman tribününde geçirdiği kalp krizi, onu çok sevdiği Sarı-Lacivertli dünyasından, ailesinden, arkadaşlarından ayıralı ya birkaç saat olmuş ya olmamıştı.

Camia şoktaydı, Kulüp Başkanı Ali Koç hastane önünde gözyaşlarına engel olamıyor, taraftar ağlıyordu. Acılı aile evlatlarının cenaze işleriyle uğraşırken hastaneden bir poşet verdiler. Cüzdanı, telefonu, anahtarlığı, atkısı, forması ve A4 boyutunda beyaz bir kâğıt. Üzerine Koray’ın el yazısıyla bazı isimler yazılmış; Ahmet, Mehmet, Ayşe... Bazılarının karşısında telefon numarası, bazılarınınkinde ise Kocaeli Üniversitesi’nde okudukları bölümler. Başlığı ise ‘UNİFEB10 KASIM KATILIM LİSTESİ...’ Ailesinin acısı bir kat daha artıyordu. Çünkü Koray bu 10 Kasım’da Atatürk’ü anamayacak, Anıtkabir’deki kalabalık bir eksik kalacaktı.

Telefonda ortaya çıktı

Bu ayrıntı satır aralarında kaldı. Taa ki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla CHP’nin Spor Kurulu Başkanlığını da sürdüren Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, acılı aileyi arayana kadar. Baba Rıfat Şener, Koray’ın ne denli bir Fenerbahçe tutkunu olduğunu, aynı anda da koyu bir Atatürkçü kimliğe sahip bulunduğunu paylaştı telefonda. Acılı baba aynı zamanda CHP üyesi de çıkmıştı. Demokrat, Atatürkçü bir kimliğe sahiptiler ailece. İşte o telefon görüşmesinde Koray Şener’in 10 Kasım anmasına katılmak için hazırladığı liste gündeme geldi. Yıldırım Kaya’yla acılı baba, telefonda karşılıklı göz- yaşı döküyordu konuya şahit olduğunda.

Kendi yoktu ama...

Ertesinde Kaya başkanlığındaki CHP Spor Kurulu’nun 9 Kasım’da 81 ilden gelen komisyon üyeleri ve CHP’lilerle gerçekleştireceği Anıtkabir ziyaretinde Koray Şener’in anısını yaşatmak için bir şeyler organize edilmesi konusu gündeme geldi. Çözüm, Koray Şener’in isminin bulunduğu tişörtler yaptırmaktı. Alelacele baskılı tişörtler hazırlandı ve aralarında siyasilerin, sporcuların, sanatçıların bulunduğu grup, 9 Kasım’daki anmaya bu tişörtle çıktı. Koray Şener belki bu 10 Kasım anmasında yoktu ama onlarca, yüzlerce Koray Şener, onun anısına Anıtkabir’deydi...


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler