Şimdi de tehdit ediyorlar

Kılıç için yapılan destek eylemine eğitimciler ve yurttaşlar katıldı. Eğitimci Kılıç, "Eğer başıma bir iş gelirse bunun sorumlusu tetikçi medyadır." dedi.

Yayınlanma: 16.01.2019 - 22:11
Abone Ol google-news

Eğitim İş Sendikası üyeleri, “Ateistleri Müslümanlara göre Kuran’a daha uygun yaşıyor” dediği için Akit gazetesi tarafından hedef gösterilen ve ardından görevden alınan ilahiyatçı Cemil Kılıç’a destek için Sultanahmet’teki İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaptı. Eyleme katılan Cemil Kılıç, Cumhuriyeti ve Atatürk devrimlerini savunmaya devam edeceklerini belirterek, “İnanç özgürlüğü sadece inanma özgürlüğü değil, aynı zamanda inanmama ve farklı inanma özgürlüğüdür. Biz bu özgürlüklerin savunucusuyuz. Birtakım tehditler sıralanıyor. Devletin bizi açığa almasını değil güvenliğimizi sağlaması gerektiğini düşünüyorum. Kendimi güvende hissetmiyorum. Eğer başıma bir iş gelirse bunun sorumlusu tetikçi medyadır” dedi.

 

<haber-dikey:1203615,1193280,1201724>

 

Eğitim-İş ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ile Kılıç dün İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya geldi. “Laik, bilimsel, çağdaş, karma eğitim”, “Tetikçi yandaş basın eğitimden elini çek” yazan pankartlar  taşıyan grup, “AKP elini eğitimden çek”, “Cemil Kılıç yalnız değildir”, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları attı.

Eyleme katılan Cemil Kılıç, Cumhuriyet’i ve Atatürk devrimlerini savunmaya devam edeceklerini belirterek, “İnanç özgürlüğü sadece inanma özgürlüğü değil; aynı zamanda inanmama ve farklı inanma özgürlüğüdür. Biz bu özgürlüklerin savunucusuyuz” dedi. “Tehdit ediliyor musunuz?” sorusu üzerine  Kılıç, “Birtakım tehditler sıralanıyor. Devletin bizi açığa almasını değil güvenliğimizi sağlaması gerektiğini düşünüyorum. Kendimi güvende hissetmiyorum. Eğer başıma bir iş gelirse bunun sorumlusu tetikçi medyadır. Bunun sorumlusu Türkiye’deki cemaat ve tarikat liderleridir. Gerici medya ve yobaz takımıdır” yanıtını verdi.

Kılıç’ın yanındayız

Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım ise Kılıç’ın yanında olduklarını belirterek, “3 saat boyunca müfettişlerin sorgusuna maruz kalan Cemil hocaya, sosyal medya paylaşımları gösterilmiş ve ‘Niye yazdın?’ diye sorulmuştur. Bir sendika yöneticisinin yaşadığı ülkenin sorunlarına dair açıklamalar yapmasına ‘Sen kamu çalışanısın’ diye karşı çıkmak, kamuda çalışanlar ülke sorunlarıyla ilgilenmesin ve konuşmasın, sendikalar sus pus otursun demektir. Tehlikeli birilerini arıyorsanız dini siyasileştirenler, şov malzemesi yapanlar, mezhep yarışlarıyla toplumu kutuplaştıranlara bakmalısınız. Haklı ve doğru kavgamıza, dini siyasete alet edenler ile bunlara tetikçilik yapan satılmış kalemler kırılana kadar devam edeceğiz” dedi.

ADD’den tepki

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Cemil Kılıç’ın MEB tarafından görevinden uzaklaştırılmasına tepki gösterdi. ADD Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada Kılıç’ın görevden uzaklaştırılmasına tepki gösterildi. Açıklamada, “Bir öğretmen sırf Atatürkçü olduğu, derslerinde Nutuk okuttuğu ve laikliği savunduğu için zulme uğramaktadır. Son örneği, Akit gazetesinin hedefe koyduğu, Cemil Kılıç’tır. Kılıç, Atatürk, laiklik, Cumhuriyet gibi konulara ağırlık vermiş; öğrencilerine Nutuk okutmuştur. Kılıç, aydınlanmacı bir duruş sergilediği için görevinden alınmıştır. Siyasi iktidarı bir kez daha uyarıyoruz: Yap-boz tahtasına çevirdiğiniz, milli olmaktan çıkardığınız, sözde eğitim sisteminin içinde yer alan Cemil Kılıçlara dokunmayın. Laik ve bilimsel eğitime bir an önce dönün” denildi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler