Bakan Çavuşoğlu, BM Raportörü Callamard ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti soruşturması kapsamında Türkiye'ye gelen Birleşmiş Milletler (BM) Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard'ı kabul etti. Yarın da İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan Callamard ve beraberindeki heyetle bir görüşme yapacak.

Yayınlanma: 28.01.2019 - 14:38
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine yönelik uluslararası soruşturma için Türkiye'yi gelen Birleşmiş Milletler Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard ile görüştü. Dışişleri Bakanlığı Resmi Konutu'ndaki görüşmeye Agnes Callamard ile birlikte gelen uzmanlar da katıldı.

Bakan Çavuşoğlu, görüşmeyle ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Cemal Kaşıkçı cinayetini araştırmak üzere ülkemize gelen BM Yargısız-Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard'la görüştük dedi.

BM Özel Raportörü, soruşturma sürecinde elde ettiği bilgileri ve soruşturmaya ilişkin tavsiyelerini BM İnsan Hakları Konseyi'nin Haziran'da ayındaki oturumuna rapor olarak sunacak.

BAKAN GÜL- CALLAMARD GÖRÜŞMESİ

Çavuşoğlu ile gerçekleştirilen görüşmenin ardından Callamard,  Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile görüştü.  Bakanlıkta basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık bir saat sürdü.

Kabulde, Adalet Bakan Yardımcısı Cengiz Öner, Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürü Kasım Çiçek de hazır bulundu.

CALLAMARD YARIN DA BAŞSAVCI FİDAN İLE GÖRÜŞECEK

Ayrıca, Callamard ve beraberindeki heyet yarın da Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nda  İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ile görüşecek.

Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, evlilik işlemleri için 2 Ekim 2018'de girdiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda katledilmişti. Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cesedinin nerede olduğu hala bilinmezken soruşturma ise devam ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler