Taybet İnan’ın oğlu: Dünya duydu onlar nasıl duymadı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde 2015 yılında sokağa çıkma yasakları ve operasyonlar sırasında vurularak yaşamını yitiren 57 yaşındaki Taybet İnan ve kayınbiraderi Yusuf İnan'ın ölümüyle ilgili soruşturma başlatan Silopi Cumhuriyet Savcılığı, ilçe emniyetinden olaya dair bilgi istedi. Taybet İnan’ın oğlu Mehmet İnan, “Annemin hayatını kaybettiğini ve cenazesinin yerde yattığını dünya duydu da nasıl oldu onlar duymadı?" dedi.

Yayınlanma: 23.11.2017 - 20:47
Abone Ol google-news

Şırnak’ın Silopi ilçesinde 2015 yılında sokağa çıkma yasakları ve operasyonlar sırasında 57 yaşındaki Taybet İnan ve kayınbiraderi Yusuf İnan (53) sokak ortasında vurularak yaşamını yitirdi. Taybet İnan’a yardım etmek isteyen eşi Halit İnan ise kolundan vurularak yaralandı. Taybet İnan’ın cenazesi tam 7 gün boyunca sokak ortasında yerde kaldı.

Olayla ilgili olarak soruşturma başlatan Silopi Cumhuriyet Savcılığı, ilçe emniyetinden olaya dair bilgi istedi. Silopi Emniyet Müdürlüğü, savcılığa, 24 Aralık tarihinde, yani olaydan 6 gün sonra durumdan haberdar olduklarını, askeri yetkililerin yerde yatan bir şahsın olduğu bilgisi üzerine olay yeri inceleme ekiplerinin bölgeye gittiğini, yolda barikat ve hendeklerin olması, olay yerinde inceleme yapacak olan polislerinin can güvenliğinin sağlanamaması nedeniyle olay yerinde inceleme yapılamadığı yönünde yazı gönderdi.

Taybet İnan’ın oğlu Mehmet İnan, “Annemin hayatını kaybettiğini ve cenazesinin yerde yattığını dünya duydu da nasıl oldu onlar duymadı? Ben 155’i aradım. Kayıtlarıma baksalar, milyonlarca kez Emniyet’i, milletvekillerini aradım. Gazetecileri aradım. CHP’den, AKP’den, HDP’den milletvekillerini aradım. Hatta MHP’nin o dönem sözcüsü olan Oktay Vural’ı aradım. Dedik ki cenazeyi bu çatışmanın ortasından kaldıralım. Bizzat ben gitmek istedim, beni de geri çevirdiler polisler operasyon var diye ilçeye almadılar. Bizzat Şırnak Savcısı’na söyledim. Onlar ne dese boştur. Annemin cenazesinin yerde yattığını dünya duydu” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler