28 Şubat davasında tutuklanmıştı: Hakkı Kılınç'a tahliye

28 Şubat davası kapsamında yaklaşık 17 aydır tutuklu bulunan ve geçtiğimiz hafta İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edilen 83 yaşındaki Emekli Korgeneral Hakkı Kılınç hakkında sağlık sorunları nedeniyle tahliye kararı verildi. Karar sonrası Hakkı Kılınç’ın ailesi Cumhuriyet’e konuştu.

Yayınlanma: 11.01.2023 - 17:30
28 Şubat davasında tutuklanmıştı: Hakkı Kılınç'a tahliye
Abone Ol google-news

28 Şubat davasında sağlık sorunlarına karşın tutuklu bulunduğu hapishanede yaşamını yitiren Vural Avar'ın ardından Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunan ve geçtiğimiz günlerde açık görüş sırasında baygınlık geçirerek hastaneye kaldırılan Hakkı Kılınç hakkında tahliye kararı verildi.

Kararı, gazetemiz yazarı Barış Terkoğlu Twitter hesabından duyurdu. Terkoğlu paylaşımında şunları kaydetti:

"28 Şubat davası kapsamında Sincan Cezaevi'nde bulunan 83 yaşındaki  Hakkı Kılınç hakkında tahliye kararı verildi. Geçen haftalarda birkaç kez hastaneye kaldırılan emekli Korgeneral Kılınç'ın birçok sağlık sorunu bulunuyordu."

Tahliye kararı sonrası Hakkı Kılınç’ın oğlu Koray Kılınç ilk olarak Cumhuriyet’e konuştu. 

 (Koray Kılınç)

“SEVİNEMEDİK”

“Diğer komutanlar da evlerine dönmedikçe de sevinemeyeceğiz” diyen Hakkı Kılınç’ın oğlu Koray Kılınç, Bir tanesi 10 yıl önce olmak üzere iki kere bu evreyi yaşadıklarına dikkat çekerek “Ben asker değilim, hukukçu da değilim. Ancak iki seferde de cezaevinde ve ailelerindeki atmosferi biliyorum. O atmosferi çok yoğun biçimde yaşadım. Diğer komutanlar da evlerine dönene kadar elimizden ne gelirse, gücümüz yettiğince mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Hakkı Kılınç’ın eşi Saadet Kılınç, “Eşimin sağlık sorununu bildiğim için seviniyorum ama onun silah arkadaşları içeride olduğu için çok üzgünüm” dedi.

Öte yandan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 28 Şubat davası kapsamında Ankara’da Sincan Cezaevi’nde tutuklu bulunan, ileri derecede sağlık sorunları olduğu bilinen yaşları 75-91 arasında değişen komutanlarla ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. 

"SÜREÇ DEVAM EDİYOR"

Silivri Cezaevi’nde bulunan 87 yaşındaki Emekli Orgeneral İlhan Kılıç ve 75 yaşındaki Emekli Tümgeneral Kenan Deniz hakkında “‘Kocama hali’ne ilişkin raporlar Adli Tıp’tan çıkmış durumda” diyen Bozdağ, sürecin devam ettiğini belirtti.  

Bozdağ’ın belirttiği Emekli Tümgeneral Kenan Deniz ve tutuklu bulunan diğer emekli komutanlardan Orgeneral Çetin Doğan (82), Orgeneral Fevzi Türkeri (81), Tümgeneral Cevat Temel Özkaynak (77) ve Tümgeneral Erol Özkasnak’ın (76) avukatı olan eski askeri hâkim Aykanat Kaçmaz, açıklamaları Cumhuriyet’e değerlendirdi. Kaçmaz, anayasanın 104. maddesinin 16. fıkrası kapsamında kısa süre içerisinde komutanların tahliye edilebileceğini ya da infaz şartlarının değişebileceğini söyledi. Kaçmaz, “8 komutan için de hastane süreci hızlıca işletilmeli” ifadelerini kullandı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler