Atatürk büstüne saygısızlık tepki çekti

Kastamonu Azdavay'da bunan Atatürk İlkokulu'ndaki Atatürk büstü, 30 Ağustos günü kepçe ile parçalandı. Büstün parçaları ise gün boyu okulun bahçesinde durdu. Olaya tanık olan Gülseren Karakaş Cumhuriyet'e konuştu. Karakaş, "Tesadüfen olaya tanık oldum. Rahatsızlığımı belirtmek istedim. O gün yetkili kimse yoktu. Ertesi gün Milli Eğitim Şube Müdüründen 'Ne olmuş 30 Ağustos'ta, tatil günü, yanına yenisini yaptık, tamamen mi kaldırdık sanki" yanıtı aldım dedi.

Yayınlanma: 03.09.2023 - 03:00
Atatürk büstüne saygısızlık tepki çekti
Abone Ol google-news

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Kastamonu’nun Azdavay ilçesindeki Atatürk İlkokulunda bulunan Atatürk büstü, bayram günü kepçe ile yıkıldı. Yıkılan büstün parçaları gün boyu yerde kalırken, yıkılan büstün yerine daha küçük bir büstün daha kenarda bir yere taşındığı görüldü. Bölgede yaşayan ve o okuldan mezun olan Gülseren Karakaş, yaşananları ve sonrasını Cumhuriyet’e anlattı.

Aracını okul önüne park ederken içeriden gelen hilti sesini duyunca okula yöneldiğini belirten Karakaş, “Gördüğüm manzara içimi acıttı. Çocukluğumuzdan beri törenlerin yapıldığı, çelenklerin konulduğu, neredeyse buradaki herkesin bir fotoğrafı olduğu büst paramparça edilmiş haldeydi” dedi. Büstün kaldırılıp yerine adeta yok demesinler diye çok daha ufak bir büstün konulduğunu söyleyen Karakaş, o gün yetkili kimseyi bulamadığına dikkat çekerek ertesi gün yaşananları şöyle anlattı:

“İŞ KAZASI DİYELİM”
“Okul müdürüyle konuştuğumda, neden bunu yaptınız sorusuna önce sel önlemi dedi, sonra büstün arkasında akşamları içki içiyorlar dedi, sonra da büst yüksek çocukların düşme tehlikesi var dedi. Bu zamana kadar bir kişi bile böyle olay yaşadı mı deyince de hayır yanıtını verdi. Tehlike varsa giderirsiniz, eskidiyse onarırsınız neden yardım istemediniz dedim. Sonra olaya bu açıdan bakmadığını, bunu iş kazası olarak görmemiz gerektiğini söyledi.

Bu işlemi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptıklarını belirtince oraya gittim. Müdür yoktu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hakan Kalas ile konuştum. ‘Bu işlem için bugünü mü buldunuz’ dediğimde ’30 Ağustos’sa da ne olmuş yani, izin günü. Tamamen kaldırmadık ya’ gibi inanılmaz kötü bir yanıt ve tavırla karşılaştım. ‘Burada hem Atatürk’ü hem de bizlerin geçmişini yok ediyorsunuz’ dediğimde de kovmaktan beter bir yaklaşımı oldu. Madem iş kazasıysa bu hatadan dönülsün ve büst eski yerinde eski haline getirilsin.”




İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler