BBP lideri Destici'den CHP Genel Başkanı Özel'e ziyaret

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'i ziyaret etti. Destici'nin görüşme sonrası yapılan ortak açıklamada 'başıboş sokak hayvanları' konusunun çözülmesi çağrısını yapması üzerine Özel ''Okula giden çocuklar, yaşlılar, yoksullar açısından bir güvenlik sorunudur. Diğer yandan da bu hayvanların bir yaşam hakkı vardır. hayvanseverlerin hassasiyetleri vardır'' dedi.

Yayınlanma: 23.05.2024 - 13:58
BBP lideri Destici'den CHP Genel Başkanı Özel'e ziyaret
Abone Ol google-news

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'i ziyaret etti. 

Mustafa Destici iki genel başkanın görüşme sonrası yapmış olduğu ortak açıklamada 'Başıboş sokak hayvanları' konusunu gündeme getirdi. Sokak köpekleri sorununun çözülmesi için tüm partilere ve yerel yönetimlere çağrıda bulundu. 

''FON KURULMALIDIR''

Özel konuya ilişkin ''“Türkiye’de bu sorun iki başlıdır. Bir yanda okula giden çocuklar, sabah erken vakitte ibadete giden yaşlılar, aracı olmayan, toplu taşımaya erken vakitte ulaşmaya çalışan belli bir gelirden yoksun yoksullar açısından bir güvenlik sorunudur. Bu sorun görülmezse ve meseleye bu sorun görülmeden bakılırsa çözüm olmaz. Diğer yandan da bu hayvanların yaşam hakkı vardır. Hayvan hakları vardır. Hayvanseverlerin hassasiyeti vardır.

O yüzden kurulacak böyle bir fona çok ciddi bağışların, katkıların yapılabileceği, bu konuda hiçbir sıkıntının olmayacağı da aşikardır. Ama tasarruf tedbirleri konusunda binlerce, on binlerce, yüz binlerce candan tasarruf edemezsiniz. Burada çok istikrarlı, çok dengeli, çok bilimsel işler yapmak gerekiyor. Biz bu meselenin maalesef bir sınıfsal sorun haline dönüşüp yoksulların tehdit altında olduğu, zenginlerin de hayvan haklarını savunduğu bir ikilemden çıkarılması gerektiğini düşünüyoruz. Böyle bir inceleme düşünülmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Sorun Türkiye’nin sorunudur. Hep beraber çözeceğiz”'' açıklamasında bulundu. 

"SOKAK KÖPEKLERİNİN UYUTULMASI TEKLİFİNİ DESTEKLİYORUZ''

Mustafa Destici, TBMM'ye AKP tarafından getirilmesi beklenen hayvan haklarıyla ilgili kanun tasarısına ilişkin "Bu konuda çok netiz şu anda insan hayatına ciddi tehdit oluşturmaya başladı. Neticede biz BBP olarak bize teslime edilen belediyelerde bir ay içinde bu çalışmaları başlatacağımızı ve sokaklarımızı saldırgan ve hastalıklı olan sokak köpeklerinden temizleyeceğimizi ifade ettik. Belediyelerimiz bu çalışmalarını tamamladılar. Şu anda köpekler toplanıyor. Tedavi görecekler tedavi görecekleri yerlere, barınak imkanı olanlar barınaklara, hastalıklı ve terbiye edilemeyecek şekilde saldırgan olanların da uyutulması konusunda biz çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu konuda devletimizin yasa hazırlığı içinde olduğunu duymaktan da büyük bir memnuniyet duyduk. Bu yasa teklifini de desteklediğimizi ifade ediyorum. Şu ana kadar bildiğimiz haliyle bizim seçim öncesi söylediğimiz her şeyin o yasa içerisinde birebir olduğunu görüyoruz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon