CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır kimdir, kaç yaşında, nereli? Ali Mahir Başarır'ın dokunulmazlığı neden kaldırıldı?

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, Lütfü Türkkan ve Mahir Başarır'ın dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde karar aldı. CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır kimdir, kaç yaşında, nereli? Ali Mahir Başarır'ın dokunulmazlığı neden kaldırıldı?

Yayınlanma: 02.03.2023 - 12:11
CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır kimdir, kaç yaşında, nereli? Ali Mahir Başarır'ın dokunulmazlığı neden kaldırıldı?
Abone Ol google-news

TBMM Karma Komisyonu, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde karar verdi

ALİ MAHİR BAŞARIR KİMDİR?

3 Eylül 1975 tarihinde Mersin'in Tarsus ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Tarsus'ta tamamladı. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Ali Mahir Başarır, yüksek lisansını da aynı üniversitede Kamu Hukuku alanında tamamladı. İstanbul'da serbest avukatlık yaparak iş yaşamına atıldı, Maltepe Spor Kulübü ve Kartal Spor Kulübü'nde yönetici olarak görev aldı.

1992 yılında Tarsus CHP ilçe örgütlenmesinde görev alarak aktif siyasi yaşama atıldı. İlk kez 2011 genel seçimlerinde Mersin Milletvekili aday adayı olan Başarır, 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde Mersin Milletvekili seçilerek meclise girdi. 25-26 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleştirilen 37. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayında Parti Meclisi üyesi seçildi.TBMM Anayasa Komisyonu üyesidir.

ÇYDD ve HATİAB üyesi olan Ali Mahir Başarır, evli ve iki çocuk babasıdır.

ALİ MAHİR BAŞARIR'IN DOKUNULMAZLIĞI NEDEN KALDIRILDI?

Görevden uzaklaştırılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve 4 belediye personelinin yargılandığı "yolsuzluk" ve "zimmete para geçirme" davasının Ekim 2022'de gerçekleşen duruşması sırasında Vefa Salman’ın henüz görevde olmadığı 2014 yılına ait bir soruşturmanın da dosyaya eklenmesine karar verilmişti. 

Mahkeme heyetinin bu kararına ve Salman’ın göreve iade edilmemesine tepki gösteren CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır mahkeme heyetine “Yazıklar olsun. Bu yaptığınız doğru değil, burada adalet falan yok” dedi. CHP heyeti ardından mahkeme salonunu terk etmişti.

CHP'li Ali Mahir Başarır'ın 'mahkeme heyetine müdahale ve saygısızlık' suçlamasından dokunulmazlıklarının kaldırılması isteniyordu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 20 Ağustos 2022'de Edremit Belediyesi'nce düzenlenen etkinlikteki konuşmasında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik beyanlarından dolayı CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında "tehdit" suçundan fezleke düzenlemişti.

 

 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler