CHP’li Burhanettin Bulut: 'Zamlar cumhuriyeti olduk!'

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ve İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, parti çalışmaları için gittikleri Samsun Atakum’da yurttaşların sorunlarını dinledi. Bulut, “Emekli hayat pahalılığından dolayı ek iş yapıyor; eskiden 100 liraya dolan pazar arabaları ise artık boş” dedi.

Yayınlanma: 01.09.2022 - 11:52
CHP’li Burhanettin Bulut: 'Zamlar cumhuriyeti olduk!'
Abone Ol google-news

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ve İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç Samsun’da esnafın, emeklinin ve yurttaşların sorunlarını dinledi.

Samsunlu bir yurttaş CHP’li vekillere geçim sıkıntısı içinde olduklarını belirterek, eşinin emekli olduğunu fakat aldığı aylıkla geçinemedikleri için ek iş yapmak zorunda kaldığını ifade etti. Zamlardan bunalan yurttaş, ”Eşim 59 yaşında çalışmak zorunda, aldığı emekli maaşı yetmiyor. Torunumuz, çocuklarımız var, yetiremiyoruz.  Elektrik işi yapıyor. Önceden markete gittiğimden 100 TL’ye pazar arabamı doldurup geliyordum şimdi bir yağ alamıyorum o parayla” dedi. İktidarın değişmesini isteyen yurttaş “Gitsin artık, yeter! Gitmemek için çok çaba gösteriyor ama gidecek bu sefer” ifadelerini kullandı.

"ZAMLAR CUMHURİYETİ"

Emeklinin aldığı aylıkla geçinemediğini ve bu yüzden ek iş yapmak zorunda kaldığını dile getiren Bulut ise şöyle konuştu:

“Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Samsun’da da esnaf, emekli ve yurttaşlarımız geçinememekten şikayetçi. Elektriğe, doğalgaza, temel gıdalara hayatın her alanında yapılan ve ardı arkası kesilmeyen zamlar, emekliyi ek iş yapmaya zorluyor. Ülke adeta ‘Zamlar Cumhuriyeti’ oldu. Pazar alışverişleri eksik yapılıyor, torunlara harçlık verilemiyor. Artık yurttaş geçinemiyorum değil, açım diyor.”

"ATATÜRK'ÜN PARTİSİ GELSİN"

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, parkta oturan kadınlarla sohbet etti. Bir kadın, “Eşim emekli ama çalışıyor mecburen, nasıl doyacağız? Bir emekli maaşı alıyorsun, neye yetiricen? Hayat o kadar pahalı ki anlatamam sana.” diyerek, zamlardan, yüksek enflasyondan şikayet etti. CHP Milletvekili Av. Kılıç’ın, “Çözüm ne sence?” sözleri üzerine kadın, “Ben çözüm olarak diyorum ki bu sefer bu parti gitsin, yeni bir parti gelsin, bir değişiklik olsun. Osmanlı Hükümeti kurmayacak bu adam, yeter, 19-20 yıldır; gitsin artık, bir başkası gelsin, bir de başkasını deneyelim bakalım, nasıl olacak?” sözlerini sarfetti. Aynı kadın, başka bir Samsunlunun, “Atatürk’ün partisi gelsin” sözlerini onaylayarak, “Evet” karşılığını verdi.

Başka bir kadının, eşinin emekli olduğunu ve hasta olması nedeniyle çalışamadığını, oğlu yardım etmezse geçinemeyeceklerini söylemesi üzerine CHP Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, “Daha iyi olsun istiyorsunuz, kendi maaşlarınız yetsin istiyorsunuz. Başka ülkelerin emeklileri dünyayı geziyor, tatillere gidiyor ama bak senin, oğlunun desteğine ihtiyacın var. Çözüm belli, bu iktidarı değiştirmek lazım” ifadesini kullandı.

 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler