Fatih Portakal'dan eleştirilere yanıt: 'Ben o döneklerden değilim'

Ünlü gazeteci Fatih Portakal, AKP iktidarının 'Türkiye'nin Yüzyılı' etkinliğine katıldığı için gelen eleştirilere ilk kez yanıt verdi. Portakal, "Ben o döneklerden değilim. Erdoğan'ın benim için söylediklerini unutmadım" diye konuştu.

Yayınlanma: 01.11.2022 - 13:14
Fatih Portakal'dan eleştirilere yanıt: 'Ben o döneklerden değilim'
Abone Ol google-news

Gazeteci Fatih Portakal, AKP’nin 28 Ekim’de Ankara'da düzenlediği ‘Türkiye Yüzyılı’ başlıklı toplantısına katıldığı için kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi. 

Portakal, hakkında konuşulanlar için "Ben o döneklerden değilim" dedi.

'ERDOĞAN'IN SÖYLEDİĞİ SÖZLERİ UNUTMADIM'

Kişisel YouTube kanalında konuşan Portakal, kendisine yöneltilen "taraf değiştiriyor" sözlerine tepki gösterdi.

Portakal, Erdoğan’ın kendisi için kullandığı sözleri unutmadığını söyledi ve şöyle konuştu:

“Merak etmeyin unutmadım benim hakkımda yaşananları, evimin üstünde uçan dronları… Geçmişte bana Erdoğan’ın Konya meydanından söylediği sözü ben unutmadım. Her zaman aklımda, benim için geçmişte kaldı ama hakkımı helal etmiyorum kendisine. Bir gün karşılaşırsak eğer hatırlatacağım kendisine ve diyeceğim ki; hakkımı helal etmiyorum.”

‘UYANDIRMA SERVİSİ OLAYIM DİYE…’

Fatih Portakal seçimlere 7 ay kaldığını hatırlattı ve bu yüzden yayınlarına yeniden başladığını söyledi.

"Uyandırma servisi" olmak için çalıştığını ifade eden Portakal, şu ifadeleri kullandı:

“Bunu şöyle yorumlamayın ‘uçağa binersin şimdi’ arkadaş buna ihtiyacımız mı var? Ben yapsam yıllar önce de yapardım. Bakın ben vicdanlı bir insanım, ben o döneklerden değilim onu söyleyeyim. Ben sadece aklıyla ve vicdanıyla iş yapmaya çalışan bir insanım ama AKP’nin politikaları zihnime uymadığı için eleştiriyorum. Bana ne AKP’den, bana ne Erdoğan’dan yani yoksa… Babamın oğlu değil. Zihniyeti beni rahatsız ettiği için onları devamlı eleştiriyorum. Kadın bakış açısı, dine bakış açısı, etnik kökene bakış açısı, insanlara bakış açısı, farklı düşüncelere bakış açısı, çalışma hayatına, eğitime bakış açısı, sanayiye, çevreye bakış açısı… Daha ne sayayım size ama değişmediği için ben bunları eleştiriyorum.

Ancak bir de yaptığınız meslek var ve o mesleği hakkıyla yerine getirmek zorundasınız. Bakın seçimlere 7 ay var ben tekrar hızlı bir şekilde YouTube yayınlarına başladım. Neden biliyor musunuz? Uyandırma servisi olayım diye. Yani kafasında soru işaretleri olan insanlar varsa veya aklımızla dalga geçenlere karşı, hayır! Ben de değişen hiçbir şey yok. O yüzden diyorum ki ben dönmem. Ben doğruya doğru, eğriye eğri demesini bilen bir insanım kimseden bir menfaatim olmadığı için. Kimseden bir beklentim de olmadığı için."

"PORTAKAL MIDIR, MANDALİNA MIDIR, NARENCİYE MİDİR NEDİR..."

Erdoğan, Aralık 2018'de Konya'daki bir konuşmasında o dönem FOX TV ana haber sunucusu olan Fatih Portakal için "Birileri çıkmış portakal mıdır, mandalina mıdır, narenciye midir nedir sokağa çağırıyor. Haddini bil haddini. Bilmezsen haddini bu millet patlatır enseni. Bu milletle dalga geçilmez. Öyle buldun ekranı milleti sokağa çağırıyorsun. Sokağa mı çağırıyorsun işte buyur" demişti.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler