Gülşen'in avukatı Cumhuriyet'e konuştu: 'Tutuklayabilmek için o maddeden dava açtılar'

Sanatçı Gülşen'in imam hatiplilere yönelik sözleri gerekçe gösterilerek hakkında açılan davada savcılık mütalaası açıklandı. Savcı Çolakoğlu, Gülşen'in "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapsini talep etti. Gülşen'in avukatı Emek Emre, davanın son durumuna ilişkin Cumhuriyet'e konuştu. Emre, "Tutuklayabilmek için o maddeden dava açtılar" dedi.

Yayınlanma: 01.03.2023 - 16:51
Gülşen'in avukatı Cumhuriyet'e konuştu: 'Tutuklayabilmek için o maddeden dava açtılar'
Abone Ol google-news

Sanatçı Gülşen'in avukatı Emek Emre, davaya ilişkin son durumu Cumhuriyet'e anlattı. Başlangıçtan beri hukuksuz bir dava yürütüldüğünü ve kendisinin de bunu defaatle dile getirdiğini vurguladı.

Savunmaların yapılması için ek süre veren hakim, duruşmayı 3 Mayıs'a erteledi. Av. Emre konuya ilişkin, "Zaten tüm savunmalarımızı yaptık. Gülşen TCK'nın 216. maddesinin 1 numaralı bendinden yargılanıyor. Bu maddeyle alakalı bir suç unsuru oluşmadı. Tahrik eylemi veyahut şiddet çağrısı yok. Yargılanacak olsa bile yine TCK'nın 216. maddesinin 3 numaralı bendine göre dava açılabilirdi ancak bu madde, 6 ay-1 yıl cezayı öngörüyor. Bu sebeple dava, tutuklama yapılabilmesi için kasten 216-1 maddesinden açıldı" ifadelerini kullandı. 

"HAPİS İSTEYECEKLERİNİ BİLİYORDUK"

Hazırlanan mütalanın şaşırtıcı olmadığını ve tıpkı iddianame gibi hukuksuz olacağını öngördüklerini ifade eden Emek, "Tahminime göre, mahkemeden 1 yıl hapis kararı çıkacak, bu da iyi hal indirimi ile 10 aya düşecek ve adli para cezasına çevrilecek ya da ceza ertelenecek. Hukuki bir yargılama yapılıyor olsaydı kararın beraat olması gerekirdi. Şunu da ifade etmeliyim ki, Gülşen yeniden tutuklanmayacak, adli kontroller de yeniden tatbik edilmeyecek" şeklinde konuştu. 

"GÜLŞEN'İN PSİKOLOJİSİ ÇOK YIPRANDI"

Emek hukuksuz olduğunu defaatle vurguladığı bu yargılama sürecinin sebebinin ne olduğu yönündeki soruya şu sözlerle yanıt verdi:

"Ne yazık ki hakim ideolojinin hukukdışı saikleriyle yürütülen bir dava. Mesleki Etik gereği cevap vermek istemiyorum. Ülkemizin durumu ortadayken kendimi siyasetin içinde bulmak istemem. Benim görevim Anayasa ve kanunların uygulanması için çalışmak. Hukukçu kimliğim ile yapılanların yanlış olduğunu zaten söyledim, söylüyorum. Gülşen hanım da çok yıpranmış durumda. Bunları düşünmemesi ve uğraşmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Psikolojisi çok yıprandı, şimdi bu psikolojik tahribatın yaralarını ailesiyle birlikte sarmaya çalışıyor."

Sanatçı Gülşen'in bir konseri esnasında imamhatiplileri kast ederek kullandığı ifadeler tepki çekmişti. Tepkiler üzerine Gülşen tutuklanarak Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne gönderilmişti. Gülşen suçlamaları reddetmiş ve özür dilemişti. Tutukluluk hali ev hapsine çevrilmiş ardından ev hapsi ve yurtdışı yasağı da kaldırılmıştı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler