HÜDA PAR’ın yöneticisi muhalifleri tehdit etti, CHP’den tepki geldi: 'Bu zihniyet gidecek'

Cumhur İttifakı’nı desteklediğini ve AKP listelerinden seçime gireceğini açıklayan HÜDA PAR’ın 'terör örgütü Hizbullah’ın bağlantısı' tartışılırken partinin Genel İdare Kurulu Üyesi Şeyhmus Tanrıkulu, 14 Mayıs seçimlerini işaret ederek muhalifleri tehdit etti.

Yayınlanma: 05.04.2023 - 04:00
HÜDA PAR’ın yöneticisi muhalifleri tehdit etti, CHP’den tepki geldi: 'Bu zihniyet gidecek'
Abone Ol google-news

Genel İdare Kurulu Üyesi Şeyhmus Tanrıkulu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Soldan, sağdan, ortadan ne kadar İslam düşmanı, aile karşıtı ahlaksız varsa iyi bilsinler ki 15 Mayıs onlar için sonun başlangıcı olacaktır. Medeniyet değerlerimiz ve kültürümüz ile barışık HÜDA PAR ve halkımız tüm planlarınızı boşa çıkartacaktır. Abd size yar olamayacaktır” dedi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Tanrıkulu’nun muhalefeti hedef alan açıklamasını Cumhuriyet’ e değerlendirdi.

Nazlıaka, “Gaffar Okan’ın neden öldürülmesi gerektiğini yazacak kadar insanlıktan çıkmış olan bu yaratık, 15 Mayıs sonrası için tehditler savunmuş. Kadınları eve kapamak isteyen, karma eğitime karşı olan, imam nikahı suç değildir diyen bu karanlık zihniyetin temsilcisi şunu çok iyi  bilsin: “Soldan, sağdan, ortadan, muhafazakar, ilerici fark etmez. Ne kadar duyarlı kadın seçmen varsa, 14 Mayıs’ta bu zihniyeti sandığa gömmelidir ve de gömecektir!” dedi

"KORKMUYORUZ"

“Tehditler savurma döneminin bitmesine sayılı günler kaldı” diyen Nazlıaka sözlerini şöyle sürdürdü:

"Terör örgütünün siyasi uzantısı olan HÜDA-PAR yöneticisinin kullanacağı tek dil tehdit olabilirdi, onu da kullandı! Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti olduğunu unutan zat bilsin ki; tehditler savurma döneminin bitmesine sayılı günler kaldı. İlk seçimlerin ardından hakkın, hukukun ve adaletin tecelli etmesiyle birlikte, bu yaratığın savurduğu tehditler havada asılı kalamayacaktır, mutlaka yargılanacaktır.

Cumhuriyet değerlerine alenen savaş açanlar karşılarında bizi bulurlar. Kadınların kazanılmış haklarına göz dikenler, ülkeyi teröre, kaosa sürüklemek isteyenlerin karşısında millet var, Millet İttifakı var. İlk seçimlerin ardından Cumhuriyetimizin 100 yılını demokrasi ile taçlandırmaya kararlıyız. Korku iklimi ile yurttaşları sindireceklerini düşünenlere sesleniyorum; sizden korkmuyoruz. Millet ittifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı adayı, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde 15 Mayıs sabahı mutlu kadınlar ülkesine uyanacağız. Demokratik, ,laik, sosyal hukuk devletini yeniden inşa edeceğiz.”

"PROVAKASYONA YÖNELİK DİL DEVAM EDİYOR"

İYİ Parti Seçim Kampanyasından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Buğra Kavuncu da, “Nefret, öfke yaratan provakasyona yönelik dil devam ediyor” dedi. Kavuncu, Türkiye’deki tüm siyasi partilerin kutsal değerlere saygılı olduğunu belirterek, “Siyasi partiler zaten Anayasa çerçevesinde kurulmuş, şeffaf yapılardır. Yeraltında bir faaliyette bulunmazlar. Türkiye’de herhangi bir siyasi partiyi yüce dinimize düşmanmış gibi göstermek, insanımızın kutsal değerlerini kendi ipotekleri altındaymış gibi bir algıyla ve siyasi amaçla hareket etmek en çok dine zarar verir. Tarih boyunca bu böyle olmuştur. Yöneticilerin bir kısmı dini arkasına alarak gücünü artırmaya çalışmıştır. Türk Milleti bu tuzağa düşmeyecektir. Bu dili kınıyorum” diye konuştu.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler