İmamoğlu ve Yavaş önerisine Saray'dan ilk itiraz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 'İmamoğlu ve Yavaş, cumhurbaşkanı yardımcısı olsun' önerisiyle masaya dönmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Ayhan Oğan'dan itiraz geldi.

Yayınlanma: 06.03.2023 - 15:41
İmamoğlu ve Yavaş önerisine Saray'dan ilk itiraz
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı kesinleşme noktasına gelirken iki belediye başkanının cumhurbaşkanı yardımcısı olarak gösterileceği ve seçimin kazanılması durumunda geniş yetkilerle bu görevi yürütecekleri belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Danışmanı Ayhan Oğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösterilmesi formülüne tepki gösterdi.

Oğan Twitter’dan şu mesajı paylaştı: 

 “Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde güçlü, daha güçlü, cumhurbaşkanı yardımcısı gibi bir makam yoktur. Seçilmiş cumhurbaşkanının yetkilerini başkalarının kullanması anayasa aykırıdır. Bu kadar cahillik ancak talimle mümkündür.”

"HALK HESABINI SORAR"

Yavaş ve İmamoğlu'yla ilgili formüle gelen diğer bir tepki de Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum'dan oldu.

Uçum, "Anayasaya göre vesayet makamı ile belediye başkanlığı asla birleşemez(m.127/5). Aynı kişinin hem CB Yardımcısı hem Belediye Başkanı olması Anayasanın açık ihlalidir. Küresel sömürgecilerin planları ve dar çıkarlar için hukuk dışı ve abes çözüm arayışları boştur. Halk hesabını sorar" dedi. 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler